Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti carbonara brokkolival

Spagetti carbonara brokkolival
Spagetti carbonara brokkolival
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám jött látogatni, és meg nem értvén, hogy nem igazán eszünk húst, hozott egy kis császárszalonnát ajándékba, "mert hogy olyan soványak vagyunk"... Kidobni nem akartam, így egy nagyon finom spagetti lett belőle.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben -egy kis olajjal- főzzük meg a spagetti tésztát.
  2. Eközben az apróra vágott hagymát és a szalonnát egy nagyobb serpenyőben, kis olívaolajon megpirítjuk.
  3. Hozzáöntjük a tejszínt, és megfűszerezzük.
  4. A sajtot reszeljük le, és a felét keverjük hozzá a szószhoz. Ha túl sűrű vagy kevés lenne, egy kis vizet öntsünk hozzá.
  5. Üssünk egy tojást a mártásba, és morzsoljuk bele a brokkolinkat. Jól keverjük el!
  6. Tálaláskor keverjük össze a szószt a tésztánkkal, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 597
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

CupcakeGirl

Mióta szakács: 2015.01.13.
18 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brokkolis carbonara, szénégető spagetti brokkolival, carbonara spagetti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

xgerdusx
xgerdusx Sun, 2016-02-07 15:39

En kifejezetten tejszines receptet kerestem, mert ugy szeretem... es egyebkent a nevelo apikam, aki jo par evet volt olaszorszagban foszakacs mindig azt mondja, tesznek bele az olaszok, azt mondjak hogy nem - de tesznek bele

monika.csonka
CupcakeGirl / monika.csonka Sat, 2015-02-28 20:18

Persze én is tudom hogy a carbonara spagetti az kb. csak tojásból és sonkából van parmezán sajttal, de az főleg csak olaszországban van úgy. És én nem szeretem. Felnőve nekem ez volt a carbonara spagetti. Szerintem nem vagyok egyedül aki így hívja ezt a magyarosított spagetti fajtát. Az olaj a főzővízbe meg csak megszokás, de köszönöm a hozzászólást! :)

libaláb
libaláb Sat, 2015-02-28 05:31

Hagyma, tejszín és trappista sajt... biztosan nagyon finom étel a végeredmény, de semmi köze a carbonara spagettihez, miért ez lett a neve? És miért kell olívaolaj a főzővízbe? Tiszta pazarlás, hiszen az olaj a víz felszínén lebeg, miközben a tészta a fazék alján fő, nem ettől nem fog összeragadni. Kérem, ne vegye ezt arrogáns kioktatásnak senki, csak szívügyem az olasz konyha és fáj, ha "meggyalázzák"

1177
spagetti tészta 300 g
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
császárszalonna 150 g
főzőtejszín 200 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olasz fűszerkeverék 2 kávéskanál
víz 100 ml
brokkoli 100 g
trappista sajt 50 g
tojás 1 db