Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti Carbonara felturbózva

Spagetti Carbonara felturbózva
Spagetti Carbonara felturbózva
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy többlépcsős folyamat része volt, mire eljutottam ehhez a recepthez. Sokszor idő hiányában olyan spagettit szerettem volna elkészíteni, ami tényleg gyors, de mégis ízletes és tápláló. A recept egyébként a legelső stádiumában kizárólag kockázott baconszalonnából, fokhagymából és petrezselyemzöldből állt ... majd úgy gondoltam, nézzük meg, mi van az eredeti carbonara receptben + mi van aktuálisan a hűtőben. Így szépen fokozatosan hozzáadódtak a hozzávalók... 

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha valaki nem szeretné, hogy "gyomros" legyen az ételt, használhat a fokhagyma helyett fokhagyma-granulátumot is.

A spagettit mindig "al dante"-re főzöm, ami körülbelül akkorra van kész, mikor a szósz. 

Tipikusan az az étel, ami csak és kizárólag frissen jó, így ügyeljünk rá, hogy még melegen fogyasszuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockázott baconszalonnát zsírjára pirítjuk - különösen, ha fagyasztottat használunk - vigyázzunk rá, ne teljes gőzzel hevítsük. (Opcionális: ha már látjuk, majdnem kész, tegyünk hozzá egy gerezd lereszelt fokhagymát, ekkor már nem kell égni alatta a tűznek.)
  2. Amíg a bacon pirul, keverjük össze a hozzávalókat szép sorban: A tejszínt és a tojássárgáját keverjük egyneműre a tejföllel és túróval. Ízesítsük be sóval és borssal.
  3. Amikor kész a bacon, adjuk hozzá az előbbi keveréket, és forraljuk össze az egészet. Kb. 5 percig főzzük közepes lángon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a zöld fűszereket és a reszelt sajtot.
  4. Pár perc alatt készre főzzük. Frissen lefőtt spagettivel összekeverve tálaljuk, reszelt sajttal megszórva.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 7 554
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VGábor

Mióta szakács: 2016.09.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconös spagetti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1197
bacon 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 ek
metélőhagyma 1 ek
habtejszín 250 ml
tejföl 2 ek
tojássárgája 2 db
tehéntúró 12 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
edami sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
spagetti tészta 40 dkg