Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti emilia romagna

Spagetti emilia romagna
Spagetti emilia romagna
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már a 70-es évek óta készítem ezt a nagyon finom étket. Az igazán eredeti tésztája a tagliattelle, ami most nem volt kéznél, de én is mindig ebből csinálom. A spagetti is jó, merem így is ajánlani.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én a leírt szószt késhegynyi frissen reszelt szerecsendióval és egy kicsi elkapart fokhagymával dúsítottam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit feltesszük forrásban lévő vízben (1 ek olívaolaj hozzáadásával) főni - a csomagolás előírása szerint. Ha elkészült, leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük, a szitát lefedjük, és melegen tartjuk.
  2. A sonkát kis kockára vágjuk. A megtisztított hagymát kettévágjuk, majd hosszában elfelezzük, és vékonyan felkarikázzuk. Felhevítjük a vajat egy nagyobb serpenyőben, melyen a sonkát-hagymát puhulásig, kevergetve megpároljuk. (Ne pirítsuk, mert a sonka megkeményedik, a hagyma megkeseredik).
  3. Ekkor hozzáadjuk a borsót, az egészet felöntjük a tejszínnel, sózzuk-borsozzuk, és közepes lángon addig forraljuk, amíg a borsó meg nem puhul (pár perc).
  4. Előmelegített tányérra halmozzuk a spagettit, és a tetejére kanalazzuk a forró szószt. Megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint parmezánnal.
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 930
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás borsós tészta, tejszínes spagetti zöldborsóval, spaghetti alla emilia romagna

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

616
spagetti tészta 300 g
prágai sonka 200 g
zöldborsó 200 g
főzőtejszín 250 g
vöröshagyma 1 kis db
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
parmezán sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint