Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti gorgonzola pirított padlizsánnal

Spagetti gorgonzola pirított padlizsánnal
Spagetti gorgonzola pirított padlizsánnal
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglévő anyagok összekombinálásából készült.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt keresztben kettévágjuk, apróra kockázzuk, a fokhagymát szintúgy.
  2. A vizet 1 ek olívaolaj hozzáadásával felforraljuk, a spagettit "al dente" készre főzzük, szűrjük, öblítjük, a szűrőedényt lefedjük.
  3. 1 kk vajon felolvasztjuk a (felkockázott) gorgonzolát. Hozzáöntjük a tejszínt, borsozzuk, felfőzzük. (Ne sózzuk, mert a sajt meglehetősen sós).
  4. A padlizsánkockákat 1 ek olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, ha szükséges, még 1 ek olajat is, összeforgatjuk, röviden tovább pirítjuk vigyázva, hogy a fokhagyma finoman párolódjon, ne égjen oda. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A spagettit összeforraljuk a tejszínes szósszal. Esetleg sózzuk.
  6. Nagyon forrón, előmelegített tányéron tálaljuk, és frissen reszelt parmezánt kínálunk hozzá. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 816
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spagetti gorgonzola pirított fokhagymás padlizsánnal, fokhagymás-gorgonzolás tészta pirított padlizsánnal, fokhagymás spagetti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-07-22 17:32

Szia Zilka,

köszönöm szepen a tippet, megnezem a receptkönyvedben! Gondolom, hogy a Te modszereddel kevesebb olajat sziv magaba. En ezert csinaltam kevessel.

Szep napot kivanok!:)
Marti

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sun, 2013-07-21 20:10

Szia, én is gyakran készítek ilyesmit úgy, hogy a padlizsánkockákat változóan fűszerezett lisztben megforgatom, és bővebb olívaolajban sütöm ki. Megtalálod a receptjeim között, ha netán kedved lesz hozzá. ;-) üdv, Zilka

930
spagetti tészta 25 dkg
gorgonzola 5 dkg
habtejszín 150 ml
padlizsán 0.5 db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg