Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti húsgombóccal

Spagetti húsgombóccal
Spagetti húsgombóccal
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spagetti Húsgombóccal készült változata. Gyors, egyszerű, nagyszerű.

hozzávalók / 4 adag

A gombócokhoz

A mártáshoz

A tálaláshoz

ajánlat

A zöldségleves istenien illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsgombóchoz a zsemlemorzsához keverünk kevés tejet, majd 10 percet áztatjuk.
  2. Hozzágyúrjuk a többi hozzávalót, majd kis golyókat formázunk belőlük.
  3. A mártáshoz megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
  4. Felöntjük a paradicsommal, majd fűszerezzük.
  5. A húsgombócokat kevés olajon megsütjük, majd beledobjuk a mártásba.
  6. A tésztára helyezzük a gombócokat, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 052
elküldve: 2
receptkönyvben: 151
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
110 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsgombócos spagetti, paradicsomos spagetti, olasz tészta fasírtgolyókkal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inf3rno
inf3rno / inf3rno Thu, 2015-03-19 11:26

Tetszik a recept, én is hasonlóan csinálom. Annyit esetleg hozzátennék kiegészítésnek, hogy a petrezselyem sokkal jobb apróra vágva a gombócban, valahogy jobban kijön az íze és az állaga a hússal, mint a paradicsommal. 10 dkg paradicsomhoz 2 fej hagyma nekem elég sűrűnek tűnik, tényleg így van?

gerbo78
gerbo78 Thu, 2012-08-09 23:35

Kedves Művészúr,

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Ez volt a mai vacsoránk (este főzök hétköznapokon), a férjem meg is jegyezte milyen csúcs finom, kéri, hogy ne túl ritkán készítsem el ezentúl. ;)
Az olajban sütéssel hadi lábon állok, azért nekifogtam, viszont pont jött egyik szomszédunk és javasolta, hogy fedő alatt süssem, majd a végén fedő nélkül pirítsam meg picit. Így is tettem, hamarabb elkészült és nem maradt a közepe sem nyers (nekem ez a parám a serpenyőben való sütésnél).
Azért írom csak ezeket le, hátha más is hasonlóan nem egy olajban sütő bajnok. :D

Válasszátok bátran, egyszerű és tényleg szuper étel! :)

Köszönöm még egyszer!

Edi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-21 12:14

Kedves szasztisz!
Köszönjük.
Szépen csendben áztató eső esik.:-))
Remélem, azoknak a magoknak is tetszik ez az idő,- ha már nem tudok kiteregetni,- amik eddig nem keltek ki,.:-))
Éva-Anyóca (Éva)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-21 09:35

Kedves szasztisz!

Elmentettem, -olaszos jöhet, minden mennyiségben.:-))
Köszönöm szépen.
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca (Éva)

1126
darált marhahús 50 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
tej 3 ek
tojás 2 db
fokhagyma 5 gerezd
parmezán sajt 3 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
passzírozott paradicsom 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
cukor 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg
spagetti tészta 60 dkg