Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti petrezselymes-fokhagymás vajban

Spagetti petrezselymes-fokhagymás vajban
Spagetti petrezselymes-fokhagymás vajban
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon meleg van, hisz itt a nyár.:-)

Nem, ez már hőség, nyolc után el kell hagynom a konyhát, itt a nagy kérdés: mit csináljak, hogy legyen mégis ebéd, finom is legyen, meg jól is lakjunk, de még se megterhelő étel, ilyen melegben nem is esne az jól ! :-)

Gyors újburgonya leves, zsenge új zöldborsóval, és a sok zsenge friss zöldségfélékkel, csipetkével, hmmm, hamar megvan és isteni finom.:-D

Ezután jöhet a gyors tészta, és mivel a kert körbenézésekor kora reggel nem csak a csodás friss zöldségeket hoztam be, hanem sok petrezselyemzöldet is, megvolt a megoldás: tésztával lesz elkészítve, nem bonyolítva, nincs hús, nincs tejszínszósz, most még paradicsomos szósz  se, talán csak simán reszelt sajt... És már ehetünk is.:-))

Sikeres volt az ebéd, a maradékra meg nem volt gond, hisz egy óra múlva már a gyerekek újra éhesek voltak, és szépen el is fogyott minden... :-)

hozzávalók / 5 adag

A spagettihez

A tálaláshoz

ajánlat

A legjobb a durum spagetti (sima is lehet) , de aki teheti, igazi, nagyon jó minőségű olasz tésztát használjon.

A vaj, drága, de itt is megéri, hogy a legjobb kerüljön bele az ételbe.

A sajt: vegyünk parmezánt, aki nem teheti meg, tálaljon az ételhez: trappistát, füstölt sajtot. Ezekkel is nagyon finom.:-)

Jó sok és finom, friss zöldfűszereket használjunk.:-)

A tejföl nem feltétlenül szükséges, a gyerekeim és a férjem szeretik.

Könnyű, nyári zöldségleves, zöldborsóleves, újburgonyaleves, karalábéleves után ajánlom.:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát pucoljuk, áttörjük, illetve vékonyan felszeleteljük, a jó nagy csokor friss petrezselyemzöldjét szárával együtt nagyon finomra vágjuk fel, a kétféle snidlinget is.
  2. Feltesszük a tésztának a vizet forrni.
  3. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a szeletelt fokhagymát, kicsit keverés mellett pirítjuk, majd beletesszük az átnyomott fokhagymát is, keverjük, amint kezd erőteljesebb illata lenni, levesszük a gázt alatta kisebbre, és ekkor tesszük bele a sok és finomra vágott petrezselymet, snidlingeket, sózzuk, és borsozzuk, vissza a tűzre, de csak annyi időre, hogy a vaj, felforrhasson, rottyan egyet, elkeverjük, és kész.
  4. Előírás szerint kifőzzük a spagettit, és lecsepegtetés után a vajas-petrezselyembe forgatjuk bele, óvatosan átkeverjük, és azonnal tálaljuk, lehetőleg reszelt parmezán sajttal.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 717
elküldve: 2
receptkönyvben: 135
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spagetti zöldfűszeres vajban forgatva, fokhagymás vajas tészta, fokhagymás spagetti zöldfűszerekkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2012-07-04 19:18

Kedves Éva-Anyóca!
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, mert igazán gyors és könnyű fogást alkottál, ami ebben a hőségben tökéletes. Nem is kérdés, hogy kipróbálom! :)))
Köszi, Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-07-05 10:37

Kedves Edit!

Köszönöm szépen, örülök neki.:-))
Remélem, hogy ízleni fog, most csak ilyen recepteket tudok készíteni, mert a hőség,...csak gyors, könnyű, főleg tésztás, de rizses vagy újburgonyás ételeket és leveseket enged készíteni.:-D
Szép napot!

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-06-30 07:12

Kedves Éva!
Egy újabb jó vegetáriánus ötlet. A család többi tagjának hús is kerülhet bele. Köszi a receptet. Szép hétvégét. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-06-30 11:03

Kedves csikipi!

Köszönöm szépen, remélem, hogy ízleni fog, akár így, akár húsos megoldással.:-))
Szép nyári hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2012-06-29 08:23

Kedves Éva Anyóca!
Szeretjük mi ezeket a finomságokat, ugye!?:) Olyan szépen írsz róluk!
Nagyon jó ez a kis recept, már éhes is lettem, pedig már a reggelin túl vagyok és hol van még az ebéd....
Köszönöm!
Üdv, Dia

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-06-29 19:16

Kedves diavega!

E kellően felforrósodott levegőben,itt ülök és csak pihegek...:-(( , mivel újra vissza érkezett a hőség a nyárban,- nagyon jól esnek a szavaid.:-)
Remélem, ha el fogod készíteni, Neked is ízleni fog.:-)
Szép nyárias hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-06-28 14:41

Kedves Anci!

Nagyon szépen köszönöm, lassan egy hó kihagyás utáni első recim.:-))
Ilyen melegben nincs is kedvem főzni.:-)
De kell!
Szép napot és hetet kívánok!

Éva-Anyóca

979
vaj 15 dkg
1 kk
négyszínű bors 3 kk
fokhagyma 3 gerezd
snidling 1 csokor
snidling 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
spagetti tészta 750 g
sajt 15 dkg
tejföl 175 g
zöldpaprika 0.5 db