Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagettis paprikás burgonya

Spagettis paprikás burgonya
Spagettis paprikás burgonya
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a paprikás burgonyát, és az ünnep előtt már nem akartam nagyon laktatós húsételt elővarázsolni, hisz az az ünnepre készült. Ezért a szokásos módon, de mégis egy kis csavarással készítettem el.
Nekünk sikerült, ez az ízkombinációs paprikás burgonya elfogyott. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Finom bor.
Ásványvíz, és kenyér, meg házi savanyú uborka.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fazékba olajat teszünk, vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk, sóval fedő alatt, lassú tűzön sűrűre pároljuk.
  2. Tűzről levesszük, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, bele a negyedekre vágott burgonyacikkek is.
  3. Hozzáöntjük a paradicsomlét, a házi lecsót, vizet, vegetát, borsot, oregánót, bazsalikomot, petrezselymet, a kolbászdarabokat.
  4. Feltesszük lassú tűzre főzni, félig fedő alatt.
  5. Kóstoljuk meg, ha kell, ízesítjük, és figyeljük, a burgonya, mikorra fő meg, ne főzzük szét (kb. 45-50 perc közepes lángon).
  6. Feltesszük a meleg, sós-olajos vizet főni, ha forr, kifőzzük benne a spagettit, leszűrjük (kb.6-8 perc alatt kész).
  7. Ha a burgonya kész, beletesszük a felkarikázott virslit, és a leszűrt tésztát.
  8. Amikorra a tészta átveszi a szaft ízét, a virsli karikák is megfőnek.
  9. Forrón tálaljuk, kenyérrel, savanyú uborkával.



 

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 839
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paprikás burgonya spagettivel, spagettis paprikás krumpli

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-23 09:09

Kedves oneanci!
Igazad van teljesen, nem ott élünk, hanem itt.Csak elkeserítő bevételi forrásokból élünk, legalábbis én,(mi a családommal) és kb. a számlák kifizetése után, annyi marad, hogy durván másfél hétig tudunk enni, normálisan, aztán olyan szedj össze valamit, és próbálj főzni akcióim vannak.Már jó négy hónapja ezt csinálom.:-(( Szerintem sokaknak van így, ahogy írod Te is.:-(((
S az étel is zavar, de az, hogy zöldség és gyümölcsök ellátásában nulla vagyok, pedig a gyerekeim szervezetének kellene,...mit mondjak:-(((( Mi az a gyümölcs és zöldségféle, amit ha megveszek egy hétig tart, és utána nem tudom pótolni a hiányt?Még ruhát nem is vettünk.:-(( Egy fizetésből és családiból meg lehet élni?? Nem, ez főzős oldal, ide tényleg ezek a problémák nem valók,de tudod, hihetetlenül kell az optimizmus, az, hogy valaki rád mosolyogjon, az, hogy valaki azt mondja, lesz ez jobb is, kell jobbnak lennie, és a szavaid például erről árulkodnak, hogy igenis, felemelt fejjel, addig megyünk előre , amíg lehet, és csináljuk,....:-)))Csak a korlátokat nagyon közelre rakták!:-(((((
Ez az egy nagy bánatom van,de nagyon nagy!:-(((
Szép napot! Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-23 08:07

Kedves Éva-anyócám!
Ezekután hogy legyen szép estém?De tudod mit azért sem lesz rossz!Ilyenkor szoktam elgondolkodni:
Ott élek? nem! Tudok rajta változtatni azzal,hogy bemérgelem magam?Nem! Akkor meg?Minek?
Nálunk is majdnem 300 ft. egy kiló kristálycukor.Akkor is sütni fogok,amíg meg tudom venni!
Amikor már nem?Arra meg rá sem merek gondolni!Akkor is jól akarom érezni magam a bőrömben!
Ez nem "struccpolitika",nem dugom homokba a fejem,érzem a történéseket én is a saját bőrömön,amikor a hónapok utolsó heteiben már nem mindent vehetek meg ,ami szükséges lenne,
Akkor van csak szüksége az embernek a kreativitására.Azért is legyen szép napod! puszi:O-né Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-02-22 21:41

Kedves olaszneanci!

Nagyon örülök neki, tényleg csak az vitt rá, hogy ilyen mód is készítsem, mert nem volt tojásom, hogy nokedlit készítsek, és próba szerencse, de ha már spagetti, akkor legyen olaszos az íze,...:-))

Elkeseredtem, olyat olvastam, hogy ha tudnék hátast dobtam volna: Németországban, 1 kg cukor 170 ft, 1 kg liszt 65 ft, 1 liter napraforgó étolaj 290 Ft, odaírta az ismerős, hogy kiszámolta, egy-két forint eltérés lehet, de ennyi, jó, hogy Németországba ment férjhez, mert ami otthon van,...és mi lesz még?! Hát nem tudom, igaza van-e, de ha igen, akkor tényleg csak elképedni lehet, és elszomorodni.:-(((
Legyen szép az estéd! Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-02-22 12:19

Kedves Éva-anyócám!
Benne van a receptkönyvembe,meg fogom ismételni.Ez is egy más formája a paprikáskrumpli
elkészítésének.Ízlett mindenkinek,köszönöm.Szia,Szép napot:O-né Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-02-22 10:14

Kedves olaszneanci!

Jaj de jó!:-)))
Remélem, hogy sikerülni fog, és ízleni is.:-))
Majd írd meg, hogy tetszett.Köszi:-)))
Jó főzést és szép napot! Éva-Anyóca

Kat
Kat Wed, 2011-02-09 10:45

De jó ötlet! Köszi szépen! További szép napot!

772
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 6 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
2 csipet
fűszerpaprika 3 ek
burgonya 16 közepes db
lecsó 350 g
paradicsomlé 5 dl
víz 4 dl
ételízesítő 4 ek
bors 2 kk
paprikás kolbász 25 dkg
oregánó 2 tk
bazsalikom 2 tk
petrezselyem 2 tk
füstölt virsli 350 g
spagetti tészta 250 g