Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spaghetti al mare

Spaghetti al mare
Spaghetti al mare
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tenger gyümölcsei spagetti gyermekünk nagy kedvence. Ne ijedjen meg senki, kicsit bonyolultan tudtuk leírni,de valójában egyszerű elkészíteni!

Azért szeretjük adagonként összesütni, mert így a tengeri finomság nem ázik szét a szószban, és a tésztát is jobban bevonja a paradicsom, ha így készül. Azt a kis plusz fáradtságot megéri! 
 


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tenger gyümölcseihez

A paradicsomos szószhoz

ajánlat

A tenger gyümölcseit, garnélát, kagylót érdemes 3-4 órával előtte szobahőmérsékleten kiengedni, s minél jobban lecsöpögtetni, hogy kevesebb vizet engedjen, s akkor jobban tud sülni.
Ha valaki csípősen szereti, akkor a saját adagjába tud csilit sütni ízlés szerint. 
Amennyiben friss fűszerek vannak kéznél, vagy friss tenger gyümölcsei, természetesen azt kell használni!
 
Száraz fehér bort, vagy rozét ajánlunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a paradicsomszószt készítjük el, amihez olívaolajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát szeletelve vagy passzírozva, ki hogy kedveli.
  2. Egy perc múlva ráöntjük a friss paradicsomot héj nélkül, csak a kockára vágott húsát. Kis sütés után hozzáadjuk a konzerv paradicsomot is, szintén kockára vágva, a levével együtt. Ezt az egészet lassú tűzön főzzük 40 percig.
  3. Az utolsó tíz percben belerakjuk a fűszereket: a sót, az őrölt színes borsot ízlés szerint. Cukrot is adunk hozzá, ha nem találjuk elég édeskésnek. Az utolsó percben adjuk hozzá a bazsalikomot.
  4. Menet közben, míg a szósz fő, a 20. perc tájékán felrakjuk a tészta főzővizét, amibe sót és olívaolajat rakunk. Amikor lobog a víz, belerakjuk a tésztát, és kedvünk szerinti állagúra főzzük.
  5. A tenger gyümölcsei következnek. Ezt ráérünk akkor megcsinálni, ha az előzőek készen vannak, mert ez már igazán gyors. Egy nagy serpenyőt használjunk, minél szélesebbet, hogy inkább süljön, és ne főjjön a tenger java. Ebbe a serpenyőbe beleöntjük az olívaolajat, felforrósítjuk, és megfuttatjuk rajta a felszeletelt fokhagymát.
  6. Egy perc múlva belerakjuk az előzőleg kiolvasztott, lecsepegtetett tenger gyümölcseit, a garnélát és a kagylót is, és kb. 5 percig sütjük.
  7. Ráöntjük a fehérbort, nagy lángon hirtelen elpároljuk az alkoholt (kb. 2-3 perc).
  8. Rádobjuk a felaprított petrezselymet és egy perc múlva már kész is.
  9. Egy másik serpenyőben adagonként sütjük össze az egészet: egy adag tenger gyümölcse, 3-4  bő kanál paradicsomszósz, és egy főre való tészta a forró serpenyőbe, egy-két percig sütjük, és mehet is a tányérra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 92 095
elküldve: 9
receptkönyvben: 438
elkészítve: 12/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

spagetti tenger gyümölcseivel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Macaaa
Macaaa Mon, 2011-06-27 09:57

Hétvégén megcsináltam, és istenifinom lett! :-) Csak annyiban volt más az enyém, hogy 20-20 deka koktélrákot és tenger gyümölcseit tettem bele, mert sajna csak ennyi fért bele a költségvetésbe... :-( De így is nagyon finom lett, imádom a receptjeidet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-18 10:38

hasonló, nálunk így megyen ez: olivaolaj serpenyűbe, SOK fokhagymát (4-5 gerezdet min) belepasszírozunk, majd beledobjuk az ízlés szerinti tengeri herkentyűt (kagyló, garnéla, polip, bármi) , rá fűszer ízlé szerint (bazsalikom, oregano) pár percig sütjük, majd tejszínt öntünk rá (én jó bőven, min. 0.5litert), beletekerek egy fél citrom levét, összeforraljuk és kész a "feltét"

a tésztát 1szerűen megfőzzük a vízbe itt is mehet só, 1 kk olivaolaj, zöldfűszer, és egy fél citrony leve.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-08-01 01:00

Kedves lustizmord! Igen, ismerem ezt a "fehér" változatot, és nagyon kedvelem is. Amiért a "piros" paradicsomos került ide: Mr Smith és Junior ezt szereti jobban...:)) Nagyon klassz ezekben az ételekben, hogy igazán gyorsan lehet elkészíteni, egyszerű, és nagyon finom! Köszönjük, hogy megosztottad velünbk ezt a változatot is! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-03-05 18:26

A recept nevéhez egy apró gondolatom lenne, mint olaszul tanuló diák. Nem rosszindulattal mondom de a tengernek azaz a mare-nak "il" a névelője, tehát il mare és ezt össze kell vonnunk a részeseset prepozícióval azaz az "a" val ami összevonva "al" tehát: spaghetti al mare

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2009-03-05 18:58

Igazad van, nem tudunk olaszul, próbáljuk javítani. Köszi az észrevételt, de reméljük a recept azért tetszett! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-03-05 15:09

Hú, ez nagyon profin hangzik!

661
spagetti tészta 30 dkg
garnéla 30 dkg
feketekagyló 30 dkg
tenger gyümölcsei mix 50 dkg
olívaolaj 2 ek
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
fehérbor 1 dl
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
paradicsom 3 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
konzerv paradicsom 40 dkg
oregánó 1 tk
kakukkfű 1 tk
bazsalikom 1 tk
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kockacukor 2 db