Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spaghetti alle vongole - kagylós spagetti

Spaghetti alle vongole - kagylós spagetti
Spaghetti alle vongole - kagylós spagetti
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szicíliai étteremben ettem először ilyet, és eldöntöttem, hogy hazaviszem magammal az élményt és a receptet.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

rajnai rizling, sauvignon blanc, badacsonyi kéknyelű

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát „aldente-re”, vagyis nem teljesen készre (kb. 7 perc) főzzük – sós, olívás vízben.
  2. Ha friss kagylót vásárolunk, a következőkre kell ügyelnünk: amelyik már az elkészítés előtt kinyílt, nagy valószínűséggel romlott - dobjuk ki. Azok a kagylók sem jók, amik az elkészítés után nem nyílnak ki, ezeket se fogyasszuk el. A héjas kagylót hideg vízben 60 percig áztatjuk. Alaposan megmossuk. Nagy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a fokhagymát, de óvatosan, hogy ne égjen meg. (Ha fagyasztottal dolgozunk, akkor egyből mehet a fokhagyma mellé egy kis csili, és pár perc alatt ki nyílnak.)
  3. Ha kinyíltak a kagylók, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet (vagy a friss, félbevágott paradicsomot). Pár perccel később mehet mellé a fehérbor is, majd fűszerezzük. A petrezselymet a legvégén tesszük hozzá, hogy az illata és az íze a legintenzívebb legyen – ekkor adjuk hozzá a citromgerezdeket is.
  4. Amikor készen van a kagylós szószunk, a leszűrt tésztát beletesszük, és jól összekeverjük, rátesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy a gőzben a tészta készre párolódjon, és felvegye a kagyló finom szószát. Mialatt megterítünk, már el is készült.
  5. Én kevés pirított kenyeret egy külön tálba szoktam tenni, hogy aki kiszeretné tunkolni a maradék szaftot, az a kenyérkékkel ezt megtehesse. A kagyló, főleg ha friss, nagyon ízletes étel. Gyorsan elkészíthető, és még az is megkóstolja, aki korábban soha nem evett.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 109
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabo1986

Mióta szakács: 2018.09.22.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos tészta kagylóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

676
olívaolaj 3 ek
konzerv paradicsom 80 dkg
spagetti tészta 50 dkg
feketekagyló 25 dkg
kagylóhús 25 dkg
fehérbor 1.5 dl
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
citrom 0.25 db