Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spaghetti carbonara ahogy Évi néni készíti

Spaghetti carbonara ahogy Évi néni készíti
Spaghetti carbonara ahogy Évi néni készíti
8 perc / előkészület: 2 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Munka előtt gyorsan kellett reggel a fiamnak ebédet gyártani. Ennél gyorsabb szerintem nincs. Egyszerű, gyors, isteni finom, mint általában az olasz ételek.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit sós vízben megfőzzük al dente.
  2. A felkockázott pancettát pirosra sütjük, és a megfőtt tésztát beleszedjük, esetleg fél dl főzőlét is rátölthetünk.
  3. A tojásokat és a tojássárgákat borsozzuk, összekeverjük a tejszínnel, és a tésztára töltjük. Nem sütjük, csak összekeverjük, és már fogyaszthatjuk is egy kis reszelt parmezánnal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 60 319
elküldve: 16
receptkönyvben: 485
elkészítve: 32/45
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

carbonara spagetti, spagetti szénégető módra, tejszínes spagetti

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judi4
Judi4 Sun, 2014-01-12 01:32

Múlt héten elkészítettem, és annyira fincsi lett! :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2014-01-12 08:46

Kedves Judi4!
Kedves tőled, hogy tudattad velem, hogy tetszett a recept. Köszönöm szépen.
Üdv: Évi néni

katica92
katica92 Fri, 2013-12-27 22:06

Kedves Évi néni!
Nagyon megtetszett a recept és szeretném elkészíteni. Az lenne a kérdésem, hogy jelenleg, mivel nincs itthon főzőtejszínem, tejföllel is elkészíthetem? Nem számít, hogy úgy nem eredeti olaszos, ha úgy is finom :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-12-27 22:41

Kedves Katica!
Én azért a tejszínt választanám. Már csak az állaga miatt. Nagyon finom krémes tőle . Egy próbát megér, az íze biztosan finom lesz, csak nem carbonara lesz. Vagy próbáld azt, hogy egy kevés olvasztott vajat és tejet is teszel a tejfölhöz, és akkor tejszínesebb hatású lesz. Persze ez csak egy gondolat.
Üdv: Évi néni

katica92
katica92 Fri, 2013-12-27 23:16

Óó, köszönöm a nagyon gyors választ! :) Mindenféleképp kipróbálom az olvasztott vajas-tejes javaslatot, és ha legközelebb készítem ezt a receptet, akkor már mindenképp tejszínt teszek bele. Köszönöm szépen az ötletet :)
Katica

Todika
Todika Sat, 2013-01-12 13:32

Draga Evi neni!
Vegre egy igazi olasz carbonara recept:-)ezt csinalom ebedre!puszi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-01-12 20:48

Kedves Todika!
Igazán nagyon kedves vagy. A vélemények ugyan megoszlanak, hogy tejszínnel, vagy anélkül készül-e az igazi, de nekem nagyon bejött a tejszínnel. Remélem nektek is ízleni fog. Szép hétvégét!
Üdv: Évi néni

nyuszuli
nyuszuli Fri, 2012-09-14 01:26

Addig, addig nézegettem a receptedet, hogy megcsináltam így, éjjel 1-kor :) Hmmmm :) Finom lett! Köszönjük szépen én és a 32hetes kis pocaklakóm :)

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2012-08-24 17:27

Kedves Éva!
A recepted teljesen eredeti olasz. Kedves olasz vendégünk volt a hosszú hétvégén. Az egyik vacsorára készítette el a pasta carbonara tésztát. Természetesen nem spagettivel , de a feltétje és az elkészítési módja teljesen megfelelt a tiednek. Meglepetésnek készítette el tizenkét főre. Természetesen nálunk sem volt a hűtőben pancetta, csak kétszer félkiló kockázott bacon, de ez is kitűnően megfelelt . A kifőtt tésztára előbb egy evőkanál ( a nagy adag miatt ennyi ) oliva olajat öntött és utána következtek a tojások.
További jó főzőcskézést kívánok: Zoli

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-08-24 19:20

Kedves Zoli!
Örülök, hogy ezt mondod, mert amikor receptet keresek, amit szeretnék elkészíteni, igen sok időt eltöltök avval, hogy a megfelelőt megtaláljam. Erről is olvastam, hogy így az igazi tejszínnel, aztán azt olvasom, hogy egy olasz megvadulna, ha az a kevés tejszín belekerülne az ételbe. Tulajdonképpen úgy döntöm el, hogy én mit ennék meg legszívesebben. Úgy látszik, ez bejött. Hálásan köszönöm, hogy megerősítettél a döntésemben. Szép hétvégét kívánok!
Üdvözlettel: Évi néni

nagyi50
nagyi50 Thu, 2012-08-09 11:05

Szeretném megkérdezni, hogy mi az a pancetta? Lehet hogy buta kérdés de én még nem hallottam róla, vagy esetleg más néven ismerem, különben jó receptnek néz ki csak a pancettát nem tudom hogy mi. Üdv. Ibolya

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-08-09 22:36

Kedves Nagyi!
Nincs buta kérdés. A pancetta a hasaalja szalonna,majdnem olyan mint a bacon, amit viszont mindenütt kapsz. Használd bátran azt. Jó étvágyat hozzá. Üdv: Évi néni

szbabi
szbabi / szbabi Thu, 2012-08-02 16:38

Köszönöm a remek receptet, az imént próbáltam ki, nagy sikere van (volt:)
Ízletes, gyorsan elkészül, szóval szuper!
A tetejét tálaláskor én még megbolondítottam egy kevés svéd sült hagymával (Ikea: "röstad lök" (250.-Ft), de csak azért mert volt itthon :)
köszönöm Évi néni!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-08-09 22:28

Kedves Szbabi!!
Elnézést a kései jelentkezésért. Ugye milyen remek kaja. Tudnak ezek az olaszok valamit, és mindig olyan egyszerűen oldanak meg mindent. A legtöbb ételük negyed óra alatt elkészíthető. Kiváló konyha. Örülök, hogy neked is tetszett. Köszönöm, hogy ezt választottad. Kellemes főzőcskézést kívánok. Üdv: Évi néni

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2012-07-20 09:04

Kedves Évi néni!
Nagyon gusztusos, szeretném kipróbálni! A tojásokat mennyire simára, hogyan keverjem ki a tejszínnel? /habverő?/Légyszi ezt egy kicsit részletezd! Előre is köszönöm!
Üdv, Dia

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-07-20 15:34

Kedves Dia!
Én éppen összelögyböltem őket habverővel, és borítottam a tésztára. Ott pedig nem sütögettem, hanem csak átkevertem, lezártam a gázt és lefedtem az edényt, mert így nem sül meg a tojás, csak krémes állagú lesz. Ez benne az isteni. Vigyázz rá, meg ne süljön. Jó étvágyat hozzá!
Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-07-23 16:44

Szia!
Én úgy tömtem magamba, hogy abba sem tudtam hagyni (tudom, hogy ez nem helyes). Az benne a nagyszerű, hogy egyszerű. Üdv: Évi néni

1203
spagetti tészta 20 dkg
pancetta 20 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
főzőtejszín 1 dl
parmezán sajt 5 dkg
bors 0 ízlés szerint