Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spaghetti húsgombóccal percek alatt

Spaghetti húsgombóccal percek alatt
Spaghetti húsgombóccal percek alatt
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Olivertől láttam ezt a receptet, és nem okozott csalódást.

Egyszerű, gyors, és kimondottan ízletes. Kezdő szakácsok is bátran kipróbálhatják.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Miután 10 perc alatt elkészül az étel, még meglepetés vendégek érkezése esetén is tökéletes választás. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst keverjük össze a fűszerekkel, adjunk hozzá sót, borsot, valamint a római köményt. Ízlés szerint egy kevés őrölt vagy darált peperoncinoval is ízesíthetjük, aki szereti a csípőset. Ha paprika nélküli nyers kolbászt vásároltunk, abban az esetben a bélből nyomjuk ki a tölteléket, és formázzuk gombócokká. Közben tegyük fel a tészta főzővizét is. (A tészta főzővizet forrás után ne felejtsük el megsózni.)
  2. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd a darált húsból gyorsan formázzunk kis gombócokat, és süssük meg benne. (Ahhoz, hogy jól átsüljenek belül is, kb. 8-10 percre lesz szükség, pont annyi, ameddig a tészta is megfő.)
  3. Egy másik serpenyőben hevítsünk szintén olívaolajat, majd szeletekre vágott fokhagymát és a bazsalikom leveleket adjuk hozzá. Éppen csak "meghúzzuk" a láng felett, nem kell a fokhagymát pirítani. A paradicsom levét öntsük hozzá, a hámozott paradicsomokat pedig kézzel nyomjuk bele, rusztikusan. Sózzuk, borsozzuk, néhány percig rotyogtassuk, nem kell neki több.
  4. Az "al dente-re", vagyis roppanósra főzött spaghettit a főzővízből egyből szedjük a húsgombócokra (még láng fölött!), és jól forgassuk össze, hogy a tészta beszívja a kisült húsnedveket.
  5. Tálaláskor a spaghettit szedjük fészekszerűen tányérra, adjunk hozzá a paradicsomszószból, a tetejére pedig tegyük rá a húsgombócokat. Fogyasszuk azonnal.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 213
elküldve: 4
receptkönyvben: 144
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Spaghetti con Polpettine di Carne, paradicsomos spagetti húsgombóccal, gombócos tészta paradicsomszósszal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyilas1980
nyilas1980 Sat, 2013-11-23 15:23

Kedves Kornél és Mindenki :)
Ma elkészítettem a recept alapján ezt az ételt. Az észrevételeim: vagy fele annyi tészta, vagy dupla mennyiségű husi és szósz. Habár a szósz nem muszáj dupla adag legyen, de legalább 3-4 paradicsomot simán tettem volna még bele, és több bazsalikom levelet is, és legalább 30-40 perc kell az egésznek, míg megfő a tészta, elkészítjük a kis gombócokat, aztán megsütjük, végül pedig a szósz.
Mindezek ellenére tetszett a családnak! Köszi a receptet!

salumeria
Kornél / salumeria Sat, 2013-11-23 19:04

Kedves Nyilas,

Köszi az észrevételeid.
Csak halkan jegyzem meg, hogy ez a recept nem tocsog a paradicsomban, és nincs kitömve húsgombócokkal a tányér.
De ha Neked úgy jobban ízlik, duplázd a mennyiségeket! :)

Üdv.: Kornél

754
spagetti tészta 500 g
darált marhahús 0.5 kg
konzerv paradicsom 38 dkg
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 2 teáskanál
pepperoni 0.5 dkg
olívaolaj 0.5 dl
bazsalikom 6 levél
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint