Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spaghetti Puttanesca con vino rosso

Spaghetti Puttanesca con vino rosso
Spaghetti Puttanesca con vino rosso
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pasta Puttanesca - a prostik tésztája - ellentétben a Carbonara-val, rövid múltra tekinthet vissza. 1960 körül készült először. A fáma szerint az utcalányok ezt az ételt, melynek fő alkotóelemei az anchovi (kisméretű, sózott hal) és a fokhagyma, kitették az ablakba, s ezzel csalogatták be a férfiakat a bordélyba. Csípősnek és sósnak kell lennie. Siracusa és Nápoly (Napoli/Napole) is verseng az elsőségért. Ma már Itália szerte elterjedt, s kedvelt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat apróra vágjuk, a paprikákat, petrezselymet, bazsalikomot daraboljuk, a paradicsomokat negyedeljük, a füstölt sajtot lereszeljük.
  2. Sós vízben al dente megfőzzük a spagettit.
  3. Egy serpenyőben megdinszteljük a hagymát a darabolt hallal, majd hozzáadjuk a többi összetevőt is, fűszerezzük, öntünk hozzá vörösbort. Kis idő elteltével hozzászedjük a tésztát, összekeverjük, locsolunk rá egy kevés rozmaringos olívaolajat.
  4. Tányérra szedjük az ételt, szórunk rá füstölt sajtot és parmezánt, bazsalikom csokorral díszítjük. Vörösbort kínálunk mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 593
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szardíniás spagetti, vörösboros spagetti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2014-11-28 21:18

Kedves Hobbychef!

Egy szakács csak recepttel nevezhet a versenyen és neked már van egy nevezett tésztarecepted. Sok sikert kívánunk a versenyhez!

Üdv:
Kata

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Fri, 2014-11-28 22:35

Kedves Kata+!
Ez nem volt egyértelmű a versenykiírásban. Ha ezt tudom, jobban megnéztem volna, hogy melyik receptet nevezem, hiszen számos receptem van, mely iránt nagyobb érdeklődés, s pártoló szavazás nyilvánult volna meg.
No mindegy, ez végül is csak játék. Remélem, azért az a recept, amit elfogadtatok, is tetszik majd többeknek!
Üdv. Endre

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sun, 2014-11-30 21:52

Kedves Hobbychef!
Ha gondolod, kicserélhetjük a benevezett receptedet másikra, de ebben az esetben az eddigi szavazatok elvesznek.
Üdv:
Kata

1021
szardella 125 g
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
chili 2 db
paradicsom 4 db
fekete olajbogyó 15 db
zöld olajbogyó 10 db
kapribogyó 2 teáskanál
petrezselyem 5 szál
bazsalikom 10 levél
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kk
oregánó 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
olívaolaj 1 teáskanál
füstölt sajt 3 dkg
parmezán sajt 3 dkg
vörösbor 1 dl
spagetti tészta 30 dkg