Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spaghetti vénuszkagylóval

Spaghetti vénuszkagylóval
Spaghetti vénuszkagylóval
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Munkámból eredően sokat járok Olaszországba (hetente), így az olasz konyhával közeli barátságban vagyok. :o)
Ez a recept az egyik kedvencem a tésztaételek közül, remélem hasznos lesz sokak számára az oldalon, akik szeretik a tengeri herkentyűket.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spaghetti tésztát tegyük fel főni. A főzőlébe tegyünk 2 ek sót, és 0,5 dl olívaolajat.
  2. A kagylókat alaposan tisztítsuk meg folyóvíz alatt, szükség esetén körömkefével sikáljuk le a héját.
  3. Egy nagyobb serpenyőt hevítsünk fel nagy lángon, majd tegyük bele a kagylókat. Nem kell hozzá zsíradék.
  4. Ha a kagylók kinyíltak (amelyik nem nyílt ki, azt el kell távolítani az edényből), sózzuk -borsozzuk, adjuk hozzá a finomravágott petrezselyem és a zúzott fokhagyma felét.
  5. Öntsük fel az olívaolajjal, és a fehérborral, adjuk hozzá a citrom levét.
  6. Amikor a tésztánk megfőtt (al dente - a tészta közepe enyhén roppanós -), szűrjük le, és öblítsük át hideg vizzel.
  7. A kagylókat főzzük 4-5 percig, majd adjuk hozzá a tésztát. Tegyük tésztánkra a maradék petrezselymet és a fokhagymát, majd jól forgassuk össze.
  8. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 525
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

spaghetti con vongole veraci

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alfaniki
alfaniki Mon, 2012-02-20 21:31

Fél adag mennyiséggel cotto e mangiato... Buonissimo ;) Grazie

Alexandra
Alexandra Mon, 2010-01-18 07:02

Hm, minden autentikus könyv ezt az egyet emeli ki: soha ne öblítsd le a tésztát hideg vízzel. Az olivaolaj is teljesen felesleges a főzővízbe, a tészta akkor sem fog összeragadni, ha nincs benne.

salumeria
Kornél / salumeria Mon, 2010-01-18 10:27

Kedves Alexandra,
Igazad van, a tészta nem fog összeragadni akkor sem, ha nem teszel olajat a főzővízbe, legalábbis ameddig a főzőlében van.
A hideg vízzel való leöblítésről annyit, hogy szakirodalmakban magam is olvastam, hogy nem kéne, egy olasz barátom szerint viszont igen, a következő miatt:
Gyakorlatilag ha a tészta elkészültekor azonnal hozzáadjuk a raguhoz, valóban felesleges a leöblítés.
Azonban ha a ragunak még van egy-két perc főzési ideje, a tészta össze fog állni akár van a vízben olaj, akár nincs. Attól fogva pedig lényegesen nehezebb vele dolgozni.
Természetesen a legjobb, ha a főzővizet leszűrjük a tésztáról, és azonnal a raguhoz adjuk.

914
spagetti tészta 500 g
kagyló 1 kg
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
citromlé 1 fél citromból nyert
olívaolaj 1.5 dl
fehérbor 1.5 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint