Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanakopita

Spanakopita
Spanakopita
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A blogomon találtok fázisfotókat az elkészítésről.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat melegítsünk közepesen magas hőmérsékleten. Mikor már forró, adjuk hozzá a póréhagymát, a hagymát, a fokhagymát és a kaprot. 2-3 percig kevergetés mellet üvegesre pirítjuk a hagymákat. Adjuk hozzá a spenótot, és addig süssük, amíg meg nem puhul. (Mirelit spenótot, amit kiolvasztottunk, kb. 10 percig sütjük.) Adjunk hozzá 1 teáskanálnyi sót és kevés borsot, és egy citrom levét, ha a keverék elkezdene a serpenyőhöz tapadni, adjunk hozzá még egy kevés olívaolajat.
  2. Tegyük át a sült spenót keveréket egy nagyobb tálba, és hagyjuk körülbelül 1 órát pihenni, amíg ki nem hűl, majd távolítsuk el a felesleges levet róla. Adjuk hozzá az összetört feta sajtot és egy felvert tojást, és keverjük össze.
  3. Fektessük sima felületre a réteslapot, és kenjük meg olívaolajjal, és tegyünk egy másik réteslapot a tetejére. Helyezzünk a feta-spenót keverék harmadát egy az olajjal megkent réteslapra, és hajtsuk a lapot a masszára, mintha rétest készítenénk. Használjunk olajat, hogy „összeragasszuk” a maradék réteslapot a széleinél.
  4. A kész réteseket (3 rúd) helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük légkeveréssel, amíg aranybarna színűre sülnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 4 309
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Klement Vivi

Mióta szakács: 2018.06.17.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos fetás rétes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

278
spenót 450 g
póréhagyma 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kapor 1 csokor
tojás 1 db
feta sajt 200 g
réteslap 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl