Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol csirkecomb

Spanyol csirkecomb
Spanyol csirkecomb
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi Magyar Konyhában találtam ezt a receptet. Nekünk nagyon elnyerte a tetszésünket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fázisfotók itt láthatók az elkészítésről.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyik narancsot forró vízben megmossuk, és a héját lereszeljük. Hozzákeverjük a sót, a gyömbért és a cukrot. Jól összekeverjük, és a csirkecombokat a bőre alatt is jól bedörzsöljük vele. Legalább 1 órára a hűtőszekrénybe rakjuk. Még jobb, ha előző este pácoljuk be.
  2. A sütőedényt kivajazzuk, belerakjuk a csirkecombokat.
  3. A maradék vajat felolvasztjuk, szójaszósszal és a narancs kicsavart levével összekeverjük.
  4. Rákenjük a combokra, majd előmelegített sütőben fél órát sütjük.
  5. A második narancs levét a maradék szójás vajhoz csavarjuk. Ízesítjük a mézzel, ha van narancslikőrrel, és a sült húsokra kenjük, locsoljuk.
  6. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg szép piros nem lesz.
  7. Ha sok lé marad alatta, akkor az edényben maradt narancsos, ízletes pecsenyelevet egy kis lábasban a felére forraljuk, és tálaláskor a húsra vagy mellé locsoljuk. (Nagyon finom ez a pecsenyelé.)
  8. A második narancs héját nagyon vékony csíkokra vágjuk, kevés cukrot és pici vizet öntünk rá, majd a mikróban pár percig főzzük. Ezzel díszítjük a csirkét.
  9. Rizzsel tálaljuk
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 404
elküldve: 4
receptkönyvben: 183
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült csirke, gyümölcsös csirke, narancsos csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

452
csirkecomb 4 db
narancs 2 db
vaj 5 dkg
méz 1 ek
likőr 2 ek
szójaszósz 1 ek
0 ízlés szerint
gyömbér 1 kk
cukor 0.5 teáskanál