Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol tortilla

Spanyol tortilla
Spanyol tortilla
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spanyolok tortillájának semmi köze ahhoz a búza- vagy kukoricalisztből készült lepénykéhez, amire a legtöbben a tortilla szó kapcsán asszociálunk. Nem, ez a feltehetően Spanyolország északi régióiból eredő recept sokkal inkább egy omletthez hasonlít, amit - lehetőleg lisztesebb fajta - burgonyával tesznek jó tartalmassá. A krumplit reszelni és szeletelve egyaránt szokás használni ehhez a recepthez, amit az Ibériai-félszigeten elsősorban tapa(s)ként fogyasztanak, és gyakorlatilag minden étteremben, bárban, csehóban és talponállóban rendelhetünk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, lereszeljük, besózzuk, majd alaposan összeforgatjuk, és állni hagyjuk 30 percet, mialatt levet ereszt. Ezután alaposan kinyomkodjuk a reszelt burgonyát, és egy tálba tesszük.
  2. Az apróra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott reszelt burgonyát. Sózzuk-borsozzuk, és gyakori kevergetés mellet 20 perc alatt enyhén aranybarnára pirítjuk-pároljuk.
  3. A tojásokat egy nagy csipet sóval felverjük, és a burgonyához adjuk. Alaposan elkeverjük a hagymás krumplival, majd lejjebb vesszük a serpenyő alatt a lángot, és lefedve 20 percet sütjük a spanyol tortillát. Ekkor már nem szabad hozzányúlnunk.
  4. Amikor letelt a 20 perc, spatulával óvatosan alá-alányúlunk a tortillának, megnézve, hogy könnyen elválik-e a serpenyőtől.
  5. Ha igen, akkor két tányér segítségével megfordítjuk, a következő módon. Az első tányért a serpenyőre tesszük, és gyors mozdulattal ráfordítjuk a tortillát. Eztán a tortilla az első tányéron van. A tetejére ráteszünk egy másik tányért, arra átfordítjuk egy 180 fokos mozdulattal. Ekkor a tortilla a kettes számú tányéron van. Erre ráfordítjuk az üres serpenyőt, és egy újabb félfordulattal beleakrobatikázzuk a tortillát.)
  6. A másik oldalát további 5-10 perc alatt megsütjük.
  7. A tortillát tányérra borítva, körcikkekre vágva kínáljuk. Reggelire, ebédre és vacsorára egyaránt szuper, ráadásul magában éppúgy megállja a helyét, mint köretként.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 1 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
101 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

burgonyás omlett, krumplis étel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

152
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
burgonya 50 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tojás 6 db