Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyolos csípős csirkeszárnyak

Spanyolos csípős csirkeszárnyak
Spanyolos csípős csirkeszárnyak
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a csípős ételeket, ezeket a spanyolos csirkeszárnyakat különösen. Ha valaki nem kedveli a csípőset vagy gyerekek is fogyasztják, használjunk nem csípős kolbászt, és az erős paprika karikákat hagyjuk ki.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. A felszelt hagymákat, fokhagymát és krumplit egy nagyobb tepsibe rakjuk, sózzuk borsozzuk, és összekeverjük. 20 percig sütjük.
  3. Míg sül, felkarikázzuk a kolbászt, sózzuk és borsozzuk a csirkeszárnyakat, és összekeverjük a fűszerpaprikát az oregánóval.
  4. Ha letelt a 20 perc, kivesszük a zöldségeket, hozzáadjuk a paradicsomot (azért csak most, hogy ne süljön teljesen péppé), rátesszük a kolbászkarikákat, összekeverjük, rárakjuk a csirkeszárnyakat, megszórjuk a fűszerkeverékkel, befedjük alufóliával, és újabb 20 percre visszarakjuk a sütőbe.
  5. A második 20 perces sütés után kivesszük a tepsit, óvatosan megdöntjük, és a szafttal amit engedett, meglocsoljuk a szárnyakat, hogy a paprika ne égjen meg. Ezután minden csirkeszárnyra rakunk egy karika zöld csípős paprikát.
  6. 220 fokra csavarjuk a hőfokot, és alufólia alatt 20 perc alatt készre sütjük a szárnyakat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 638
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyha Tündi

Mióta szakács: 2014.06.13.
17 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres csirkeszárny, csípős csirkeszárny

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilma
ilma Sun, 2014-07-06 09:57

Nagyon jól sikerült.
Észrevétel: ha a tál, amibe készítjük, engedi, akkor több krumplit is elbír az étel, akár kétszer ennyit is.

Konyha Tündi
Konyha Tündi / Konyha Tündi Sun, 2014-07-06 13:07

Kedves Ilma!

Örülök, hogy tetszett! :) A zöldség, husi mennyisége éhségtől és az éhes emberek számától függően természetesen növelhető, ha az edényünk is engedi :)

További szép napot!

Üdv, Konyha Tündi

Konyha Tündi
Konyha Tündi / Konyha Tündi Sat, 2014-06-14 21:21

6-7 db negyedekbe vágott paradicsom is kell a zöldségekhez! Igyekszem módosítani a receptet, e-mailt is írtam ez ügyben. Még új vagyok itt, elnézést a bakiért! :)

528
csirkeszárny 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
paradicsom 6 közepes db
fokhagyma 8 gerezd
csípős kolbász 15 dkg
hegyes erős paprika 1 közepes db
burgonya 60 dkg
fűszerpaprika 1 ek
oregánó 1 ek