Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga baconbe csomagolva

Spárga baconbe csomagolva
Spárga baconbe csomagolva
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak akkor élvezetes, ha a spárgát jól tisztítottuk meg, nem marad szálkás. Éles késsel kell a fej alól kezdve lehámozni a fás héját. Érdemes az alsó fél-egy centis részt levágni. A zöld spárga ebből a szempontból jobb, nem nagyon kell hámozgatni. A feje hamar megpuhul, a szára lassabban. Lehet párolóedényben is előkészíteni, de ekkor nem marad meg a finom jó leve, amiből levest készíthetünk. Köretként bármilyen sült- vagy párolt hús mellé kínálhajuk. Mi most sült virslivel ettük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, alaposan megmossuk.
  2. Enyhén édes, sós vízben puhára főzzük 10-15 perc alatt.
  3. Lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.
  4. Négy köteget készítünk, körbetekerjük egy-egy szelet bacon szalonnával.
  5. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a spárga kötegeket.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 479
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnába göngyölt spárga, zöldspárga bacönben, zöldspárga szalonnába csomagolva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

107
zöldspárga 50 dkg
bacon 4 szelet
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
olívaolaj 1 ek