Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga májjal csavarva

Spárga májjal csavarva
Spárga májjal csavarva
49 perc / előkészület: 20 perc főzés: 4 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami újfajta spárgás ételre vágytunk... Májjal készítve nem is rossz.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 3 csomag zöldspárga (itt a zöld van lefényképezve, de ha lehet, a fehérből még finomabb lett)
  • 300 g szeletelt bacon (vagy füstölt sonka)
  • 50 dkg csirkemáj
  • ízlés szerint
  • 1 ek cukor
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 3 dkg vaj
  • bors ízlés szerint (pár tekerés)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyünk fel 3-4 l vizet melegedni a spárga főzéséhez. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
  2. A spárgák fás részét távolítsuk el oly módon, hogy a közepénél és a végénél fogva hajlítsuk addig a sípokat, amíg el nem törik. A talpára nem lesz szükség. A zöld spárgákat virágzattal lefelé áztassuk hideg vízbe. A fehér színű spárgák héját egy zöldséghámozóval vékonyan szedjük le.
  3. Amikor felforr a főzővíz, adjuk hozzá az 1 ek sót, 1 ek cukrot, a vajat és a citrom kifacsart levét, majd tegyük a vízbe a spárgákat is. 4 percig főzzük a zöldséget, majd szűrjük le.
  4. A csirkemájakat felezzük, a nagyobbakat harmadoljuk fel, ha látunk rajta epét vagy nagyobb ínt, akkor azt vágjuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg a májakat.
  5. Egy sonkaszelet közepére helyezzünk 4-5 spárgasípot, annak a tetejére egy kis darab májat, majd hajtsuk rá a sonka széleit a májas spárgára, és tegyük egy sütőbe helyezhető edénybe egymás mellé a csomagocskákat. Ekkor még egy kicsit lazának, szétesősnek tűnnek, de ne izguljunk, sütéskor a sonkaszelet össze fogja szorítani őket.
  6. Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 25 percig.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 25×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 355
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

bacönbe göngyölt spárga, zöldspárga szalonnában, csirkemájas spárga szalonnába göngyölve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

581
zöldspárga 3 csomag
bacon 300 g
csirkemáj 50 dkg
0 ízlés szerint
cukor 1 ek
citromlé 1 citromból nyert
vaj 3 dkg
bors 0 ízlés szerint