Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga spenóttal, sonkával, sajtszósszal

Spárga spenóttal, sonkával, sajtszósszal
Spárga spenóttal, sonkával, sajtszósszal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapreceptet egy zöldséges szakácskönyvből halásztam elő, a sajtszósz fogott meg leginkább. A spárga főzésén változtattam, az eredeti receptben sózott, cukros vízben kellett volna megfőzni, én így tanultam ahogy leírtam, és nagyon finom, én csak így főzöm a spárgát. A spenótot is a régi bevált receptem szerint készítettem el. Mellé a sonka és a sajtszósz nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Picit több időt igényel a konyhában ez a recept, nem rohanós napokra. Mellé finom, hűtött fehérbor illik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a spenótot.
  2. Közben meghámozzuk, megmossuk a spárgát, feltesszük hideg vízben főzni, hozzáadjuk a fél hagymát, az egész borsot, a 1/2 citrom levét, a fél kanál vajat (ha zöld spárgánk van, azt nem kell hámoznunk), és kb. 25-30 perc alatt puhára főzzük, majd hagyjuk a lében állni tálalásig.
  3. Felaprítjuk a fél hagymát.
  4. Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, üvegesre pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a pinoli fenyőmagot, egyet keverünk rajta, majd hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot.
  6. Sózzuk, borsozzuk, 8-10 perc alatt készre pároljuk, néha megkeverjük, ha kész, lehúzzuk a lángról.
  7. Közben a sajtszószhoz egy közepes serpenyőben felhevítünk 2 ek vajat, hozzáadjuk a lisztet, folytonosan keverjük, mikor pirulni kezd, lehúzzuk a lángról, hozzáadunk 2 merőkanállal a spárgaléből (ha túl sűrű, még eggyel hozzáadunk), és habverővel csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre, és 5 percig forraljuk, közben keverjük.
  8. majd hozzáadjuk a tojássárgáját, jól elkeverjük, majd jön a reszelt sajt, keverjük, és a legvégén a maradék citrom levét adjuk hozzá és egy kevés szerecsendiót reszelünk rá, 1-2 percig forraljuk, majd tálkába töltjük.
  9. A maradék vajat egy kis serpenyőben feltesszük olvadni.
  10. Közben a spárgát, spenótot és a sonkát a tányérokra rakjuk, a spárgát és a spenótot meghintjük bőven parmezán sajttal, majd mikor a vajunk pirulni kezd, nyakon öntjük vele a spárgát.
  11. A kész sajtszósszal és friss kenyérrel (nálam gluténmentes) tálaljuk.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 603
elküldve: 2
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárga sajtszósszal, sonkával és spenóttal, sonkás-spenótos spárga sjtszósszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vadmalac
Vadmalac Fri, 2011-01-28 19:54

Szia
...., hogy én mennyire szeretem az ilyen ételeket - és azt a különleges hangulatot, ami hozzájuk tartozik....! Elmentve!
Üdv: A.

cafika
Cafika / cafika Fri, 2011-01-28 20:59

szia A.- Vadmalac,
örülök, hogy tetszik a recept, mi is nagyon kedveljük :)
további jó fözöcskézést,
üdv. Évi

773
fehér spárga 500 g
vöröshagyma 1 közepes fej
négyszínű bors 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
vaj 4.5 ek
spenót 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fenyőmag 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojássárgája 1 db
sajt 70 g
szerecsendió 0 ízlés szerint
sonka 150 g
parmezán sajt 5 dkg