Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga szezámmaggal és fafülgombával

Spárga szezámmaggal és fafülgombával
Spárga szezámmaggal és fafülgombával
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Júdásfüle gombát majdnem egész évben lehet találni, de spárgát sajnos csak tavasszal. Ilyenkor ugyanaz van, mint télen a sütőtökkel... jó pár hétig spárga lesz a menü :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított spárgát 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
  2. Kevés olívaolajon épp csak összesütjük 1 perc alatt a feldarabolt, előzőleg beáztatott gombával, szójaszósszal, sóval.
  3. Ráreszeljük a fokhagymát, pár csepp szezámolajjal és citromlével, pirított szezámmaggal ízesítjük.
  4. Köretként főtt barna rizst ehetünk hozzá.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 209
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
127 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
diéta: tejmentes, tojásmentes
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szezámmagos zöld spárga, szezámmagos-gombás spárga, fafülgombás spárga

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsaszinparduc
rozsaszinparduc Tue, 2013-06-11 13:03

Kedves Zilka!
Tegnap készítettem el ezt a receptedet, egyszerűen isteni! Sajnos figyelmetlen voltam, kifogytam a szezámmagból, így napraforgóval helyettesítettem. Ezzel együtt is a kedvenc spárgás ételeim közé került, mert amellett, hogy nagyon finom, gyorsan, könnyen elkészíthető. Köszi, hogy feltetted! A többi recepted is szuper! :-)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-06-11 19:32

Nagyon örülök, ha sok jó dolgot találtál nálam! :) Bármilyen maggal finom, én sokszor pirított mandulával eszem, az a kedvencem a spárgához.

153
zöldspárga 12 db
szárított gomba 2 ek
szójaszósz 100 ml
fokhagyma 2 gerezd
szezámolaj 5 csepp
szezámmag 1 ek
citrom 1 db
0 ízlés szerint