Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga-tojás-bacon saláta pirítóssal

Spárga-tojás-bacon saláta pirítóssal
Spárga-tojás-bacon saláta pirítóssal
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt egy étteremben fogyasztottam meleg spárgasalátát, amiben volt gomba, pármai sonka és tojás. Mivel én a gombáért nem rajongok, gondoltam azt kihagyom, és a sonkát helyettesítem baconnal. Hát, mit mondjak... mennyei az ízkavalkád! :) Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacon szalonnát felkockázzuk, és kis lángon egy serpenyőben tetszés szerint ropogósra megsütjük.
  2. Amíg a szalonna sül, megmossuk a spárgákat, ha fásnak találjuk a szárvégeit, akkor azokat vágjuk le, és dobjuk ki. A spárgákat egy edénybe főzzük puhára, ez a forrástól számítva kb. 5-8 percet jelent. A főzési idő a spárga vastagságától. Minél vékonyabb, annál gyengébb és finomabb is. Ne főzzük túl, mert akkor nagyon lágy lesz, inkább kicsit "roppanós" maradjon. Óvatosan, vigyázva, hogy ne törjük, szedjük ki a vízből, és csöpögtessük le.
  3. A vizet, amiben a spárgákat főztük, újra forraljuk fel, majd tegyük bele a megmosott tojásokat egy kis sóval. Én kb. 4-5 percet szoktam főzni, mert jobban szeretem, ha félig lágy még a tojás sárgája. 
  4. A kenyereket tegyük be a kenyérpirítóba.
  5. A meleg spárgákat osszuk kétfelé, és halmozzuk egy tányérra, majd a megpucolt tojásokat, félbevágva, még melegen helyezzük rá. A tetejére szórjuk rá a sült baconokat, és az egészet locsoljuk meg a szalonna kisült zsírjával.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 189
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconös saláta, félig lágy tojásos saláta, egészséges étel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

829
zöldspárga 50 dkg
tojás 4 db
bacon 25 dkg
kenyér 2 szelet