Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgabrülé bazsalikomos eperraguval

Spárgabrülé bazsalikomos eperraguval
Spárgabrülé bazsalikomos eperraguval
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Bábel étteremben járva ihletett meg a spárgából készült desszert, amit a bazsalikomos eperrel egészítettem ki.

hozzávalók / 6 adag

A brüléhez

Az eperraguhoz

ajánlat

Francois rozé pezsgőt jól behűtve fogyasztottunk hozzá. Mondanom se kell, kiváló volt!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az itt leírt módon (csak éppen vízgőz felett (70 fokon) és kerül bele csoki is), elkészítem a brülét,  majd hozzáadom a párolt, leturmixolt, szőrszitán áttört spárgát. Maghőmérőt célszerű használni, hogy ne egy rántottát kapjunk.
  2. A formákba öntött brülét 120 C-on, vízfűrdöben 50 percet gőzölöm.
  3. Közben elkészítem az eperragut: a megmosott, kicsumázott epret apró kockákra vágom, összekeverem a vaníliás cukorral, a finomra vágott bazsalikomlevelekkel és valódi balzsamecetet csepegtetek rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 123
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spárgás créme brulée

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

296
fehér spárga 500 g
habtejszín 200 ml
cukor 60 g
vanília 1 db
tojássárgája 8 db
fehér csokoládé 20 g
eper 500 g
vaníliás cukor 30 g
bazsalikom 0 ízlés szerint
balzsamecet 3 csepp