Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgakrémleves 5. - ahogy mi szeretjük

Spárgakrémleves 5. - ahogy mi szeretjük
Spárgakrémleves 5. - ahogy mi szeretjük
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy időben nem szerettem a krémleveseket. Az utóbbi időben viszont egyre többet készítem más és más alapanyagokból.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Első alkalommal tettem bele krumplit. Utána nem. Nekünk jobban ízlik a krumplis változat. Jó kísérletezést! :)
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, ha szükséges levágjuk a fás végét (kb. 1 cm), meghámozzuk, és feldaraboljuk.
  2. A krumplit és a vöröshagymát tisztítás után kockára vágjuk. Fazékban kb. annyi vizet öntünk az alapanyagokra, hogy ellepje őket, és hozzátesszük a fűszereket.
  3. Amikor már majdnem puhák, levesszük a tűzről, és botmixerrel óvatosan összeaprítjuk. A tojássárgáját kikeverjük a főzőtejszínnel, és gyors keverés közben hozzácsurgatjuk a krémesített leveshez.
  4. Visszatesszük a fűzre, és forralunk rajta egyet. Pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 254
elküldve: 6
receptkönyvben: 203
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabolcsi Ildikó

Mióta szakács: 2010.05.25.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes spárgakrémleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2013-05-16 11:13

Szép lett a leves, jól kell hozzá megpucolni a spárgát. Nekem kicsit ízetlen lett, jó lenne valami pikánsabb fűszer hozzá, vajon mi illene...

balintmonika
balintmonika Tue, 2013-05-07 08:33

Mi is így szeretjük.Ugye nem gond...Annyit változtattam rajta,hogy tejszín helyett tejföllel bolondítottam meg.Az elkészítési idő is nagyon tetszik.Pillanatok alatt megvan!

F.Szabina
F.Szabina Sat, 2012-05-26 16:57

Köszönjük a receptet. Ma megfőztem ebédre krumpli nélkül. Nekünk ízlett. Én kenyérkockát, illetve levesgyöngyöt nem tálaltam hozzá, viszont pirítottam tökmagot, és aki kért, szedett a leveséhez. Finom lett.

297
fehér spárga 50 dkg
burgonya 1 db
vöröshagyma 1 db
főzőtejszín 2 dl
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
kruton 10 dkg
víz 1 l