Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgakrémleves Kornél konyhájából

Spárgakrémleves Kornél konyhájából
Spárgakrémleves Kornél konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb story, május környékén spárgaszezon van, és ez a növényünk meglehetősen sokoldalúan elkészíthető. Ez a leves mindössze egy a sok közül, viszont elkészítése egyszerű, íze pedig kiváló.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Levesbetétként én a spárgavirágokat használtam fel, de természetesen használhatunk croutont is, illetőleg krémlevesekhez ajánlott készítményeket. Ezt mindenki döntse el a saját ízlése szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is tisztítsuk meg a spárgát. Kezünkbe véve a szára tövénél óvatosan hajlítsuk meg, a fás részénél el fog törni. A zsengébb, hosszabbik részét tegyük félre, a letört, fás részt eldobhatjuk. Ha minden egyes darabbal végeztünk, akkor hámozzuk meg a spárgákat úgy, hogy a szár tetején lévő virág része megmaradjon.
  2. Öblítsük át tiszta vízzel, majd a virágrészeket késsel vágjuk le, és tegyük egy edénybe. A szárrészeket vágjuk apró, kb. 1 cm széles darabokra.
  3. Lábasban olvasszuk meg a vaj felét, adjunk hozzá olívaolajat, hogy ne égjen le, majd a spárgadarabokat pároljuk át. Ízesítsük közben sóval és borssal. Pár perc párolás elteltével öntsük fel az alaplével, és főzzük puhára a spárgát. Ha kész, botmixerrel turmixoljuk át, hogy sima levet kapjunk.
  4. Tegyük vissza a lángra, amikor felforrt, adjuk hozzá a virágokat, és kb. két-három percig főzzük, hogy ne puhuljanak meg túlságosan, maradjanak ressek (azaz roppanósak). A főzés befejezése előtt kevés tejszínnel és a maradék vajjal tegyük bársonyossá a levest.
  5. Tálaljuk forrón, azonnal.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 991
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

268
zöldspárga 700 g
vaj 75 g
habtejszín 100 ml
olívaolaj 1 ek
zöldség alaplé 1 l
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint