Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgakrémleves medvehagymás csigával

Spárgakrémleves medvehagymás csigával
Spárgakrémleves medvehagymás csigával
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű és igen ízletes leves a tavasz első ajándékaiból.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A levesbetéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárga két végét megfogjuk, és eltörjük. Ahol a spárga kettétört, onnantól kezdődik a fás rész, ezért különböző főzési időt igényel a két rész. A zsenge spárgasípokat alaplében vagy húslevesben 3-4 perc alatt roppanósra főzzük, majd hideg vízben lehűtjük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A spárga alsó kicsit fásabb részét meghámozzuk, ha szükséges, és 2-3 cm darabokra vágjuk.
  2. Kevés olívaolaj és vaj keverékén megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a közel azonos méretűre darabolt spárgát és a burgonyát. Kicsit átpirítjuk, majd felöntjük a spárgasípok főzősénél használt alaplével, így ezek az ízanyagok sem vesznek kárba. 20 perc alatt készre főzzük. 
  3. Közben elkészítjük a levesbetétet: a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított medvehagymát. Palacsintasütőben felhevítjük a zsiradékot, és a "lepény" mindkét oldalát készre sütjük. A fordításnál vigyázzunk, nehogy szétszakadjon. Ennek elkerülése érdekében várjuk meg, míg teljesen megsül az egyik oldal, így könnyebben elengedi majd a palacsintasütő. Ha mindkét oldala szépen megsült, egy tálra csúsztatjuk, és még melegen feltekerjük. Miután kihűlt, felszeleteljük.
  4. Mikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, botmixerrel pürésítjük, majd átszűrjük, hogy kelően sima és krémes legyen a leves. Tejszínnel kicsit összeforraljuk, majd miután elzártuk alatta a lángot, pár csepp citromlével tesszük izgalmasabbá. Ha nem azonnal fogyasztjuk, akkor kevés vajat csipkedjünk a tetejére. A spárgasípokkal és tojáscsigákkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 178
elküldve: 7
receptkönyvben: 48
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves tojástekerccsel, spárgás krémleves, tojáscsigás spárgakrémleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

luluanyukaja
luluanyukaja Thu, 2015-04-23 23:17

Ezt fogom főzni hétvégén! Csak a csiga spenótos lesz. Éljen a spárga szezon!!!

luluanyukaja
luluanyukaja Sun, 2015-04-26 21:00

Megfőztem. Nagyon-nagyon finom volt. A másfél éves kislányom is, -aki nem valami nagy evő - megevett egy hatalmas adagot. Mivel én egy kicsit parázok a medvehagymától , ezért spenóttal helyettesítettem és tettem hozzá zúzott fokhagymát. Ez a verzió is finom :) köszönöm a receptet, szerintem amíg spárga szezon van, addig többször is terítéken lesz ;)

241
zöldspárga 500 g
burgonya 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
főzőtejszín 1 dl
citromlé 10 csepp
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vaj 2 dkg
tojás 3 db
1 csipet
fekete bors 1 csipet
medvehagyma 0.5 csokor
olívaolaj 1 ek