Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgakrémleves Szimran konyhájából

Spárgakrémleves Szimran konyhájából
Spárgakrémleves Szimran konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy  egyszerű recept, elkészíthetjük zöldségekkel együtt is, így zöldborsóval vagy gombával, esetleg csirkehússal.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Közepesen testes fehér Kabar jól illik hozzá. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a spárgát, hámozzuk meg (ne dobjuk el a héját), és vágjuk le a fás végeit. 1 l vizet tegyünk fel főzni egy csipet sóval és cukorral. 20 percig főzzük benne a spárga héját. Így egy nagyon finom, zamatos alaplevet kapunk. Majd szűrjük le és tegyük félre.
  2. Daraboljuk fel a spárgát, és 15 percig főzzük lobogó sós vízben, majd szűrjük le. Hevítsünk vajat egy lábosban, pirítsuk üvegesre a nagyon finomra vágott hagymát, szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel az alaplével. Tegyük hozzá a spárga felét, és botmixerrel turmixoljuk össze.
  3. Öntsük hozzá a főzőtejszínt, tegyük hozzá a maradék spárgát, ízesítsük sóval, fehér borssal, egy kevés citromlével, őrölt szerecsendióval, petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 841
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spárgaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

171
fehér spárga 1 kg
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
vaj 2 ek
finomliszt 1 csapott ek
főzőtejszín 2 dl
fehér bors 1 csipet
citromlé 1 citromból nyert
szerecsendió 1 kávéskanál
vöröshagyma 1 kis fej
víz 10 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint