Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás-csiperkés rizottó

Spárgás-csiperkés rizottó
Spárgás-csiperkés rizottó
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a csodálatos és elegáns fogás krémesen omlós rizsből és roppanós zöldségekből készül. A tradicionális rizottóhoz teljes mértékben idomul, vegák is bátran fogyaszthatják.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Itt a spárga szezon, érdemes kihasználni, és minél több spárgás ételt készíteni. Ez a rizottó önmagában egy csodás fogás, nem szükségeltetik mellé sem saláta, sem hús, viszont egy pohárka fehérbor nagyol jól esik hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes szószkészítő edényben forraljunk vizet. Dobjuk bele a spárgahajtásokat, és kb. 2 percig blansírozzuk, majd szűrjük le, és tegyük jeges, hideg vízbe őket, hogy megőrizzék roppanós állagukat. Egy külön tálba hagyjuk pihenni a felhasználásig.
  2. Forrósítsunk olívaolajat egy nagy szószos edényben. Szórjuk bele az apróra kockázott salottát és vöröshagymát. Pár perc puhulás után jöhet a zúzott fokhagyma is pár percre párolódni.
  3. Ekkor szórjuk az edénybe a rizst, melegítsük, kevergessük folyamatosan úgy két percig. Öntsük rá a fehérbort, a citromlevet, citromhéjat, majd gyakori finom kevergetéssel főzzük tovább a rizst közepes lángon, amíg a bor elpárolog róla.
  4. Adjunk egy csésze alaplevet a rizshez, és főzzük tovább, amíg el nem fő róla. Néha keverjük meg. Ezt a folyamatot ismételgessük, – valószínűleg nem lesz szükségünk az összes alaplére –, ameddig a rizs kémes, puha nem lesz. Ekkor ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és szórjunk rá friss kakukkfű leveleket.
  5. Miközben a rizs fő, egy serpenyőben hevítsünk pár csepp olívaolajat, dobjunk rá egy gerezd zúzott fokhagymát és a tisztított szeletelt csiperkét. Sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt és pirítsuk át.
  6. A tűzhelyről lehúzva keverjük hozzá a spárga hajtásokat, hogy átmelegedjenek, majd az egészet forgassuk hozzá a kész rizshez. Ha még krémesebbé akarjuk tenni, akkor adjunk hozzá egy kevés vajat, ettől csillogó külsőt is kap. Tálaláskor szórjunk parmezán forgácsot a rizsre. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 166
elküldve: 0
receptkönyvben: 151
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vega rizottó, zöldséges rizottó

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

537
rizottó rizs 40 dkg
zöldspárga 20 dkg
csiperkegomba 50 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
salottahagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 2 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
zöldség alaplé 5 dl
vaj 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint