Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás csirkemell Mari konyhájából

Spárgás csirkemell Mari konyhájából
Spárgás csirkemell Mari konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiváló vendégváró, bőséges étel. Előző nap elkészíthető. A vendégek érkezésére pedig frissen süthető.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg spárga
  • 2 cs petrezselyem
  • 0,5 l főzőtejszín
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 ek tejföl (ebbe liszt a sűrítéséhez)
  • 10 dkg vaj
  • 4 x 1/2 csirkemell
  • só, bors, citromlé, olaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket besózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, megsütjük.
  2. A spárgát megpucoljuk, a fás végét levágjuk, kidobjuk. A fejét levágjuk, félretesszük, 3 cm-es darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós, citromleves, kiskanálnyi vajas vízben, forrástól számítva 5 percig forraljuk, leszűrjük.
  3. A vajat megolvasztjuk, bele a spárgát meg a spárga fejet, az apróra vágott petrezselymet, a 0,5 l tejszínt és a fele reszelt sajtot + só, bors. Közben a tejfölt a liszttel összekeverjük, és a felforralt tejszínes-sajtos raguba keverjük.
  4. Vajjal kikent jénaiba helyezzük a fele csirkemellet, ráöntjük a fele spárgás ragut. Megint a csirkemell, ragu. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  5. Sütőbe tesszük, alufóliával lefedjük. Kb 1/2 óra múlva leszedjük az alufóliát, és rásütjük a sajtot.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 330
elküldve: 4
receptkönyvben: 67
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

mari

Mióta szakács: 2012.10.28.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: közepes
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgás-sajtos csirkemell, tejszínes-sajtos csirkemell, spárgás-tejszínes csirkemell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mari szeitz
mari / mari szeitz Sat, 2013-06-29 18:23

még egy tipp. Nem tudom leirtam-e, de jó vendégváró, mivel összeállithatod előző nap is és frissen lehet másnap sütni ebédre, vacsorára. Legalább ennyivel kevesebb a munka.