Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás-csirkemelles rakott tészta

Spárgás-csirkemelles rakott tészta
Spárgás-csirkemelles rakott tészta
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden hozzávalót szeretünk, de nem csak csirkemelles szószt és tésztát szerettem volna készíteni, hanem valami különlegeset, ami mutat is, hiszen a sok szín a rétegekben nagyon jól néz ki.:-)
Azon kívül a fiam érzékeny a paprika látványára, így viszont semmi gond nem volt, tetszett neki, és összesülve, felkockázva, tányérra adagolva, el is fogyott:-). Senki semmi olyat nem talált benne, amit ne szeretne. Az illata is nagyon finom volt, ez már eleve csalogató lett.
Egy kicsit pepecselős, egyiket itt főzzük, a másikat meg ott pároljuk, de megérte. Két napra megvolt a finom ebédünk.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon finom fehér bor.
Sok reszelt sajt, (aki teheti: parmezán!)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell-filét szép, nem túl nagy szeletekre vágjuk. A zöldspárgát mossuk, lecsepegtetjük, a végén ahol pattan, eltörjük, az nem kell, a maradt részt 3-4 darabba vágjuk.
  2. Egy lábasba beletesszük a spárgát, a zöldborsót, sót, cukrot, felöntjük vízzel, és kb. 6-8 percig kis lángon fedő alatt főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízbe tesszük.
  3. Lábasba tesszük az olívaolajat, a felkarikázott pórét és a finomra vágott fokhagymát, picit sózzuk, és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
  4. Beletesszük a kis szeletekre vágott csirkemellet, és keverés mellett fehéredésig pároljuk. Frrissen őrölt borsot, ételízesítőt teszünk bele, elkeverjük, kis lángon fedő alatt kb. 30-35 percig pároljuk. Az utolsó 5-6 percre a tetejére tesszük a három színű kaliforniai paprikát, és a felezett gombát, de ne keverjük össze, fedjük le, és pároljuk.
  5. Leszedjük a gombát és a kaliforniai paprikákat egy tányérra, leszűrjük a spárgát és a zöldborsót.
  6. Kifőzzük a tésztát, lobogó, olajos, sós vízben (6 perc), majd leszűrjük, és rétegezzük egy tepsiben: pórés- fokhagymás csirkemell-filé, rá egy réteg spárgás-zöldborsó, rá egy réteg kaliforniai paprikás gomba, a tészta fele, elegyengetve.
  7. Megint hagymás csirkemell-filé, spárgás zöldborsó, gombás kaliforniai paprika, egy egész felvágott paradicsom konzerv, hogy mindenhova jusson. Rá a tészta másik fele, szétoszlatjuk a tetején.
  8. Egyenletesen ráöntjük a habtejszínt, az teljesen ellepi a tetejét, és lefolyik majd.
  9. Majd a 375 g-os, 20%-os tejfölt az egész tetején elkenjük, jó sok reszelt sajttal szórjuk meg.
  10. Sütőben összesütjük, hogy aranysárga legyen a teteje.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 462
elküldve: 2
receptkönyvben: 102
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tavaszi színes csirkemelles rakott tészta, csirkés rakott tészta spárgával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-05-27 19:22

Kedves olaszneanci!
Kivételesen egy kockában szerettem volna kiszedni a tepsiből, de a gyerekeim leszavaztak, hogy eddig se úgy volt, és minek rétegesen mutatni, nem elég, ha leírom?? Ezért lett ilyen a többi rakott ételhez hasonló a tálalásom:-))
Érdemes belevágni elkészíteni:-)))
Nagyon szép és jó hétvégét kívánok! Csirkekísérletezés volt már, és hogy fogadta a család???
Holnap fodrászkodok a lányommal, délután bulizunk, bográcsos lesz, a párom munkahelyén,( több azaz sok ezer emberke! ) ,-vasárnap bérmálok, úgyhogy zsúfolt a hétvége, aztán már egyre több és pergősebb minden, már alig várom a június 15-én,kimondott :VAKÁCIÓ!!!!! ordítást a gyerekeimtől:-)))
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-05-27 15:28

Kedves Éva- Anyóca !
Megismertem a tálalásodat, csak azután vettem észre, hogy a neved is ott van ! Ez már valami !
Nagyon jól néz ki, elmentve ! Puszi: Anci

1154
zöldspárga 500 g
zöldborsó 400 g
0 ízlés szerint
cukor 2 teáskanál
olívaolaj 2 ek
póréhagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
csirkemell filé 80 dkg
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
gombakonzerv 40 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 400 g
habtejszín 2.5 dl
spagetti tészta 750 g
napraforgó olaj 1 ek
trappista sajt 20 dkg
tejföl 375 g