Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás egytál

Spárgás egytál
Spárgás egytál
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a spárgát, és vadászok a receptekre. Ezt valamelyik gasztromagazinban láttam, de már nem tudom, melyikben. Tettem hozzá csirkemellet, hogy komplett fogás legyen.

hozzávalók / 4 adag

spárga

öntet

ajánlat

Köret nem kell hozzá, ez így is elegendő. Kínálhatunk hozzá salátát, de nem fontos.

Szólj hozzá!

elkészítés

spárga

  1. Az újkrumplit megpucoljuk és félbe-negyedbe vágjuk. A spárga fás végét levágjuk, alaposan megmossuk és 4-5 cm-es darabokra felvágjuk. (A zöld spárgát nem kell hámozni.) A csirkemellet felkockázzuk. A paradicsomokat elfelezzük.
  2. Egy nagy fazékban vizet forralunk, amit megsózunk. Ha van krumplisütő kosarunk, abba tesszük a darabolt újkrumplit, és kb. 3 percig előfőzzük - csak addig, míg kissé üveges lesz. (Ha nincs ilyen kosarunk, csak beleszórjuk a vízbe, és a végén lehalásszuk.) Szikkadni kiterítjük.
  3. Most kevés cukrot is teszünk a továbbra is fövésben lévő vízbe, és 10 percig előfőzzük benne a darabolt spárgát. Ezt is leszűrjük, és szikkadni hagyjuk.
  4. Közben egy kanál zsíron átsütjük a csirkemellet, sózzuk-borsozzuk.
  5. Egy tepsit vagy sütőtálat kizsírozunk, beleszórjuk a krumplit (kicsit meg is sózhatjuk), elosztjuk rajta a spárgát, majd csirkemellkockákat is. A csirkemell szaftját is rálocsoljuk. Rárakjuk a paradicsomokat. Megöntözzük a mártással, sajttal megszórjuk, fóliával lefedjük, és kb. 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és ha nem pirult volna meg, kb. 10 perc alatt rápirítjuk a sajtot.

öntet

  1. Az egész tojásokat alaposan elkeverjük a tejszínnel, sózzuk-borsozzuk. A sajtot lereszeljük - ez kerül a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 666
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
90 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárga újkrumplival, csirkemellel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alexandrahart50
Catfood :3 / alexandrahart50 Sun, 2020-06-14 19:51

Nagyon szépen köszönöm! Életem első spárgás étele volt és nagy sikert aratott. Én még felturbóztam egy kis rozmaringgal meg fokhagymával de isteni volt. Egyszerű recept és nem kell hozzá sok alapanyag, Még egyszer köszönöm.

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2020-06-14 22:06

Kedves Catfood (Alexandra), nagyon örülök, hogy az első spárgád épp az én receptem volt! Az is öröm, hogy sikerült és sikere is volt!
Ha kapsz még spárgát (sajnos, kezd kifutni a szezonból), próbáld ki a rakott spárgát is (https://www.nosalty.hu/recept/rakott-sparga-koszider-konyhajabol), ami a kedvencem. De a spárga csak úgy, párolva-sütve, önmagában is finom, egy kis mártással.
Üdvözöl: Koszider

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2018-05-29 16:14

Köszönöm! Bár inkább finom, mint diétás (tejszín, sajt pl.). Igaz, a spárga roppant egészséges - vízhajtó is egyben -, meg egyszerű és gyors is. De főként finom.

664
zöldspárga 1 kg
csirkemell filé 40 dkg
újkrumpli 50 dkg
koktélparadicsom 8 db
sertészsír 2 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
habtejszín 3 dl
tojás 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg