Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás medvehagyma-krémleves

Spárgás medvehagyma-krémleves
Spárgás medvehagyma-krémleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom krémleves, most spárgával gazdagítva.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát meghámozzuk, majd falatnyi darabokra vágjuk, és kevés sós vízben kb. 15-20 perc alatt megfőzzük.
  2. A hagymát, burgonyát meghámozzuk, apróra vágjuk. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, durvára vágjuk.
  3. Az olajat felhevítjük, rászórjuk a hagymát és a burgonyát, kb. 3-5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a medvehagymát, és további 1-2 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, és kb. 30 percig főzzük. A levest pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük.
  4. A spárgát a levesbe tesszük, még egyszer felfőzzük.
  5. Tányérokba osztjuk, meglocsoljuk a tejszínnel, kissé elkeverjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 914
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves, medvehagymás krémleves, spárgakrémleves medvehagymával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

183
burgonya 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
medvehagyma 50 g
napraforgó olaj 1 ek
zöldség alaplé 300 ml
fehér spárga 250 g
főzőtejszín 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint