Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás omlett 2.

Spárgás omlett 2.
Spárgás omlett 2.
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészíthető reggeli, vagy vacsora, de egy nagy adag salátával és pirítóssal ebédnek sem kutya!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megmossuk és kb. 1 cm-es darabokra felvágjuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet ugyancsak felaprítjuk .
  3. Egy serpenyőbe beletesszük az olívaolajat, a vizet és a feldarabolt spárgát. Megsózzuk és fedő alatt, lassú tűzön kb. 5 perc alatt puhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a fokhagymát és jól átkeverjük, hogy a folyadék elpárologjon alóla.
  5. Hozzáadjuk a vajat, majd amikor az elolvadt, ráöntjük a tejszínhabbal és petrezselyemzölddel felvert tojásokat.
  6. Lassú tűzön sütjük. Nem keverjük, inkább a serpenyőt rázogatjuk.
  7. Még melegen sajtot reszelünk rá és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 9 761
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

omlett spárgával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szonja
szonja Sun, 2010-06-06 11:24

Kedves Ze(n)derta!
Pár napja elkészítettem és nagyon ízlett az egész családnak. Ma délben újra ez lesz a fogás. Köszönöm ezt a szuper receptet! Szonja

zederta
ze(n)derta / zederta Sun, 2010-06-06 19:54

kedves Szonja!
nagyon örülök, hogy ilyen nagy sikere volt ennek a receptnek.
ki kell használni ezt a pár hetet, amíg még kapható a friss spárga a piacokon ;-)
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

638
zöldspárga 6 db
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 0.25 csokor
olívaolaj 1 ek
víz 3 ek
vaj 10 g
tojás 3 db
habtejszín 15 ml
0 ízlés szerint
sajt 50 g