Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás pitécske

Spárgás pitécske
Spárgás pitécske
39 perc / előkészület: 10 perc főzés: 4 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan összedobható fogás, a belevalókat turbózhatjuk sonkával, gombával, vagy amit éppen ajánl a hűtő.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Zöld spárgából is remek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgákat megmossuk, levágjuk a fás végüket, majd lobogó sós vízben főzzük 3 percig.
  2. Jeges vízbe szedjük a spárgákat, megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, majd papírtörlőn hagyjuk őket megszáradni.
  3. A tepsit vagy formát vajjal kikenjük, beleigazítjuk a leveles tésztát, méretre szabjuk. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
  4. A tejszínt melegíteni kezdjük, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a felaprított kakukkfüvet, belereszeljük a parmezánt. Egyenként hozzáütjük a tojások sárgáját, miközben folyamatosan kevergetjük. Ha kezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről.
  5. A tejszínt a tésztára öntjük, elrendezzük rajta a spárgákat és a felszelt paradicsomokat, majd szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 134
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spárgás quiche, spárgás lepény leveles tésztából, spárgalepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

308
fehér spárga 20 dkg
leveles tészta 20 dkg
habtejszín 2 dl
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 g
kakukkfű 1 csipet
tojássárgája 2 db
koktélparadicsom 3 db
vaj 1 g