Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás-póréhagymás csirke

Spárgás-póréhagymás csirke
Spárgás-póréhagymás csirke
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könyvtárból kikölcsönzött könyvben találtam a receptet, és muszáj elmentenem, még mielőtt visszaviszem a könyvet. Gyors, egyszerű és isteni finom! Éljen az év első spárgája! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy kis fehérbort el tudnék hozzá képzelni, nekem sajnos nem volt itthon... :(

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított csirkemelleket kb. 1 cm széles csíkokra szeleteljük, és kevés sóval összeforgatjuk. A póréhagyma gyökerét és zöld leveleit levágjuk, a fehér szárat megmossuk, és vékonyan felszeleteljük (késsel vagy zöldséggyaluval). A spárgát megtisztítva kb. 3-4 centiméteres darabokra aprítjuk, vastagságtól függően.
  2. Veszünk egy nagyobb serpenyőt (nekem a normálban éppen elfért, szóval nyugodtan lehet magasabb falúban csinálni), közepes-magas lángon felforrósítunk másfél evőkanál olajat (én olívát használtam, nem extra szűz, hanem sütéshez való sima verziót). A csirkehúst két részletben megpirítjuk, a csíkok minden oldalát 1-1 percig párolva. Ha elkészült, tányérra szedjük.
  3. A serpenyőben felforrósítunk még némi olajat, hozzáadjuk a póréhagymát, és folyamatosan kevergetve 2 percig pároljuk, vagy amíg kissé megpuhul. A fokhagymát összezúzzuk, vagy vékony szeletekre vágjuk, majd a spárgával és az alaplével/vízzel együtt a póréhoz adjuk. Az egészet lassú tűzön forrásba hozzuk.
  4. Mikor elkezd rotyogni, hozzákeverjük a csirkét, lefedjük, és fedő alatt kis lángon főzzük pár percig, hogy a hús puha legyen, de a spárga lehetőleg éppen roppanós maradjon. Még megszórhatjuk némi sóval-borssal, ízlés szerint (én már nem fűszereztem), majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 102
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

nikipszilon

Mióta szakács: 2013.01.15.
5 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

zöldspárgás csirke, pórés zöldspárgás csirkecsíkok, zöld csirkecsíkok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VeroRosyth
VeroRosyth Mon, 2015-05-11 21:25

Elkészült vasárnapi ebédre, ma is ezt ettem, finom :) Spárgával még ismerkedem, de megettem! :)

nikipszilon
nikipszilon / nikipszilon Mon, 2015-05-11 21:39

Örülök, hogy ízlik! :) Én is csak az elmúlt években ismerkedtem meg vele, ahogy albérletbe kerülve elkezdtem magamra főzőcskézni, de nekem nagy szerelem. A zöldspárga ráadásul nem is olyan macerás, mint fehér "nővére", szóval tiszta haszon: finom, gyors, egészséges. Remélem, te is hamar megbarátkozol vele. :)
(Talán érdemes lenne kipróbálnod az itt is sokféle receptverzióban fellelhető, végtelenül egyszerű baconbe csavarós verziót, a spárga íze domináns marad, a bacon meg már magában is egy élmény, ajánlom!)

204
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
póréhagyma 1 db
olívaolaj 1.5 ek
fokhagyma 2 gerezd
zöldspárga 50 dkg
csirke alaplé 80 ml