Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás quiche rétestésztában

Spárgás quiche rétestésztában
Spárgás quiche rétestésztában
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű, zsenge spárgákat vásároltam. Családom nincs itthon, így elkészíthettem ezt a kis falatot, amit ők nem szeretnének. Egy kis tálnyi éppen elég egy főre. Nem dorbézolós adag, de jól lehet vele lakni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rétestészta lapokat megkenjük olvasztott vajjal, félbe, majd negyedbe hajtjuk, közben minden réteget megvajazva. A négyrétegű tésztát beleigazítjuk egy gondosan kivajazott kis sütőtálba (10 cm átmérőjű).
  2. A spárgát megmossuk, megszárítjuk, alsó végét letörjük, a többi zsenge részt kb. 4 cm-es darabokra vágjuk, a tésztára helyezzük. (Nem főztem, mert annyira zsenge volt, hogy nem láttam szükségét.)
  3. A snidlinget is kb. ekkorára vágva, a spárga után küldjük.
  4. A tojásokat a tejszínnel és tejföllel kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szerecsendiót teszünk bele. Végül belekeverjük a reszelt sajtot is, és felét-felét a spárgával telt sütőtálba öntjük.
  5. A tálakat egy 2 cm-ig vízzel töltött tepsibe állítjuk, és a sütőbe toljuk.
  6. Ha megsültek, a tűzhelyet elzárjuk, a sütőajtót résnyire nyitjuk, úgy hűtjük 5 percig, aztán már kivehető.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 10x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 493
elküldve: 3
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

a kis spárgás quiche rétes ruhában, spárgás pite, zöldspárgás rétes, sós pite spárgával töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2013-05-02 20:40

Kedves Éva!
Ez igen!
Már csikó korom óta nagy spárga rajongó vagyok. Lehet bennem valami német beütés is. Ki tudja ebben a nagy közép európai forgatagban. Ma vettem a kecskeméti piacon egy ismerős termelőtől zsenge zöld spárgát és valami általam még nem készített receptet kerestem hozzá . Így akadtam a Tiedre. Miután a kedvenc feleségemre is sikerült a 41 év alatt ( nem akarok ezzel dicsekedni , mert a háborús évek duplán számítanak ) ráragasztani a spárga szeretetét, ez lesz a hétvégén az ebéd.
Sikerült jó kacifántos körmondatot leírni!
Köszönöm a receptet:
Zoli

674
réteslap 2 db
vaj 6 dkg
tojás 2 db
főzőtejszín 1 dl
tejföl 1 dl
zöldspárga 12 db
snidling 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
ementáli sajt 5 dkg