Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás rizottó lordgomba konyhájából

Spárgás rizottó lordgomba konyhájából
Spárgás rizottó lordgomba konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első rizottója elég jól sikerült, gondolom, ez Jamie Olivernek köszönhető, ugyanis az ő receptje alapján készült. Ne csináljuk belőle túl sokat, mert ez az étel tényleg csak frissen jó.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon megdinszteljük az újhagymát, hozzáadjuk a feldarabolt spárgát és a rizst.
  2. Kis sütés után hozzáadjuk a fehérbort, és kevergetjük, amíg magába szívja a rizs.
  3. Ezután az alaplevet adjuk hozzá merőkanalanként. Kevergessük folyamatosan, és várjuk meg, amíg beissza az egyik adag folyadékot, mielőtt újabbat adnánk hozzá.
  4. Ezt addig csináljuk, amíg a rizs meg nem fő. Sózzuk is meg közben.
  5. Ha a rizs megfőtt, adjuk hozzá a vajat és a parmezánt, keverjük el jól, és zárjuk el a gázt. Lényeg, hogy krémes legyen.
  6. Fedjük le 2 percre, utána pedig fogyasszuk azonnal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 807
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

lordgomba

Mióta szakács: 2012.01.13.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizottó, rizottó spárgával, fehér spárgás rizottó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

594
rizs 15 dkg
fehérbor 1 dl
alaplé 5 dl
újhagyma 4 közepes db
zöldspárga 6 db
olívaolaj 1 ek
vaj 3 dkg
parmezán sajt 3 dkg