Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás-rukkolás szósz tésztával

Spárgás-rukkolás szósz tésztával
Spárgás-rukkolás szósz tésztával
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyedebb hús nélküli tejszínes szószt szerettünk volna enni szélesmetélttel. De! - beleszerettem volna csempészni a rukkolát is, amit mi szívesen eszünk vegyes salátában a lányommal, de a fiamnak is és a férjemnek is szerettem volna az ételbe úgy belerakni, hogy finom is legyen, látványos is, és ezáltal el is fogyjon, megegyék. Sikerült:-)))
Nagyon tetszett látványra nekik is az étel, és örömmel fogyasztották. Így ehető lett  a rukkola, a család férfitagjai szerint.:-)
Természetesen, aki frissen szereti, ne tegye bele főzés közben, hanem a legvégén a szószt keverje át a friss levelekkel, és tegyen párat a tetejére is.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tálaláshoz

ajánlat

Finom fehér bor, reszelt sajt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lábasba tesszük az olívaolajat, a felszeletelt póréhagymát és finomra vágott fokhagymát, sót, fedő alatt kis lángon megpároljuk.
  2. A gombát tisztítjuk, felezzük, majd negyed szeletekre vágjuk. A spárgát mossuk, a végét letörjük, ahol engedi, azaz elpattan, 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A lábasba tesszük a gombát, és fedő alatt pároljuk tovább kis lángon, amikor levet eresztett, beletesszük a spárgát, a zöldborsót is, és fedő alatt pároljuk, főzzük tovább. Kóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.
  4. Beletesszük a két nagy marék rukkolát, elkeverjük, meg a felkarikázott virsliket is beletesszük, ismét kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  5. Az egész kb. 25-30 perc alatt párolódik össze, kóstoljunk meg mindent, ha puha, ekkor tesszük bele a paradicsomot negyedelve, a tejszínt, és összeforraljuk.
  6. Kifőzzük az olajos, sós vízben a szélesmetéltet, leszűrjük (6-8 perc alatt).
  7. Tálaljuk a gombás-zöldborsós-spárgás tejszínes szósszal. Tálalásnál díszítsük friss salátákkal, paradicsommal, erre a salátaágyra rakjuk a feta sajt kockákat.

  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 974
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rukkolás-spárgás-gombás szósz szélesmetélttel, spárgás-gombás tejszínes tészta friss rukkolával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-05-25 20:27

Kedves olaszneanci!
Hát egy igazi, beállt, normális időjárással már én is kibékülnék:-)))
Néha ide egy kis eső kéne, de fülledt meleg van, ami nem baj, amióta süt a nap és meleg van, annyi mindennek tett jót, viszont esőt azt mi pótolunk, ami néha ,igazi formájában jobb lenne:-)))
Na majd csak helyreállnak a dolgok, minden esetre meleg lehet, de ne fülledt, az megnehezíti az életünket:-((
Délben a párom nevetett, na anyóca, locsoltál reggel, most nézd meg, dörög, a szél is nagyon belehúzott, ha itt nem lesz egy kiadós eső, vagy zápor:-)) ,-és nem lett, fulladoztunk a nyomott, fülledt levegőben:-((Pedig mekkora megkönnyebbülés lett volna:-))
A nyárhoz a meleg és napsütés elengedhetetlen követelmény, másként hogy nyaralunk:-))
Növények és virágok is imádják a napfürdőt:-))
Epercsodádra kíváncsi vagyok, nagyon várom:-))) Remélem, fel is rakod:-))
Jó éjt, jó pihenést! Kitartást!
Holnapra szép napot!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-05-25 17:33

Kedves Évám !
Ma is a kertben voltam, meg az utcát tettem rendbe, mert az árokpart is tele van virággal és kijött
közte a gaz. Nagyon fülledt meleg volt. Fel akartam rakni egy receptet, de ma már nincs semmihez kedvem.
Leszedtem a földiepret, mert valami sütin töröm a fejem.
Látod milyen érdekesen ossza a Jóisten az esőt ? Egyik helyre nem ad, a másikra meg már túl sokat ad.
Nekünk már nagyon nem kellene, de ez a fülledt meleg sem !
Bízva a jó időben, szép estét kívánok neked ! Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-05-25 08:24

Kedves olaszneanci!

Az az eső, olyan ,mint a menetrendszerinti járat már, sajnos....:-((
Egy kicsit szünetelhetne!! Több dolog is tönkre mehetne, ha nem áll el:-((
Remélem befejezi, hisz tegnap volt Orbán, és most már az az utolsó fagyos szent:-)))
Itt meg kettőt lépünk és ömlik a víz rólunk,ez jó, de egy kis enyhülés is kell, meg az eső is jól jönne, mondjuk egy áztató, éjszakára, de több nem:-))
Mivel nincs, ezért szép lassan :ma reggel 6 órától locsoltam, mert mindennek jól jött, paradicsomtól, petrezselyemzölden át, a fűszernövények, és minden,minden,még a tuják is...:-)))
Nekünk most hatalmas, az eddiginél is sokkal több virággal rendelkezik a szederbokor, a fekete ribizli, viszont az áfonyát, na azt nem tudom, mi érhette, remélem, hogy csak én ijedtem meg, és nincs gond:-))
Volt egy négy méter magas gyönyörű tiszafánk, na ezt szedjük,azaz szedi ki a párom a jövőhéten, a talaj agyagot ért, és azt nem szereti, feladta a küzdelmet..:-((Sajnálom, mert gyönyörű, látványosság volt, de nincs mit tenni, majd kitalálunk a helyére valami szép örökzöldet, ami nem megy annyira mélyre a gyökerével.
Gyönyörű, szép, tiszta, nagyon meleg napunk van már most is:-))) Kilocsoltam magam:-))))
Főzni már a húsrészt előkészítettem mára, még tegnap, köretet kell készíteni.-)))
Süti sincs, úgy mentek el kompetenciát írni a gyerekek, hogy azért , ha véletlenül ráérek, süssek:-))
Azt hiszem, hogy megyek és készítem az ételt, sütit is keresek, hogy mit csináljak,,most nincs ötletem se:-)) A férjem éjszakázott, most locsolja az előkertet és az utcát:-)))Lassan be kell jönni, mert nagyon meleg lesz:-))
Szép napot, és remélem, este nem lesz esőtök:-))))
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-05-24 17:44

Kedves Évám !
Ma délután a kertben voltam, az elnyílt, felesleges virágokat szedtem ki.
Szedrem sajnos nincs - egy satnya kis tő, ha annak számít - akkor van, de még nem termett.
Sajnos már helyem sincs, hogy ültethetnék. Pedig volna ötletem, mi mindent készítenék belőle !
Ma azt hittük elmarad az eső, mert nem kezdte el fél 5-kor mint szokta. Épp, hogy leírtam, a férjem
most szólt, hogy zöng az ég ! Valószínű, hogy most sem ússzuk meg szárazon !
Puszi neked és jó munkát a kertben ! Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-24 16:49

Kedves olaszneanci!

Ahogy szokta mondai a párom: " próba cseresznye!" - megpróbálok, pár kis adagot elraktározni, mert az igazság, hogy ha minden nap rukkolát ennénk, akkor is maradna, és most nincs előnevelt csirke, hogy a nagyját leszedjem,megegyék, és az új hajtások jöhessenek,rajta, sajna...-(((
Nagyon sok másfajta zöldséget is ültettünk, és kezdenek nőni, bár innen tényleg hiányzik az eső, de annyi nem kell, mint ami ott van illetve volt Nálatok:-)))Szóval, van minden, csak meleg kell, és eső.:-))
Ha minden igaz, az idén rengeteg szeder lesz, ekkorának még a bokrot nem láttam, és ami virág rajta van,hmmm:-))) Csak baj ne érje:-))
Mondjuk vegyes felállásban:-))
Egyforma mennyiségben:-))
Szép napot :Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-05-24 08:30

Kedves Évám !
Sokszor én is rejtek, mert úgy megeszik. Nem tudják mit esznek, de finomnak nyilvánítják.
Nálam is úgy állnak a zöldség-gyümölcsök mint nálad, de az vigasztal, hogy a paradicsomból is pl.
az első érett szemet nehéz kivárni, a többi már jön !
Szerintem el lehet tenni télire, mint a sóskát, spenótot-persze nem lesz ugyanaz-
de egy próbát kevesebb mennyiséggel megér. Én még nem próbáltam !!!!!
Puszi Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-23 20:47

Kedves olaszneanci!
Nagyon köszönöm:-))
Bár az igazi, a friss rukkola összekeverése a szósszal lett volna, de a finnyás férfiak miatt ezt úgymond nem láthatóvá kellett tennem:-)) Remélem, hogy Nektek is ízleni fog:-))
A főzésen kezdek rajta lenni, van rengeteg zöld paradicsomom már, paprika még nincs, csak virágzik.Szép a padlizsán és a cukkini, remélem, nem éri semmi baj, a zöldborsót se.Bár még egy fagyos szentet mondanak.....:-((((
A rukkola ilyen állapotban viszont jöhet, bármikor, bármennyi, ugyanis két sort ültettem, rengeteg van:-))) Agyalok is, miket tudok még csinálni, bár jó sok érdekeset találtam fenn itt is, recepteket:-))
Szerinted, ezt is le lehet fagyasztani, mondjuk olyan állapotban, mint a sóskát és spenótot, jó tudom, akkor már nem lesz ez a friss és harsogó, és jellegzetes kinézetű, de mégis, jó lenne megmenteni:-))) Véleményed???
Jó Éjt és holnapra szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-23 20:41

Kedves Bató Edit!
Köszi szépen, aranyos vagy:-))
Remélem, hogy ízleni fog, szép napot holnapra:-))
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-05-23 12:41

Szia Éva-Anyóca!
Ez a zöldséges szósz nagyon tetszik nekem, már enném is. Hamarosan kipróbálom és beszámolok.
Szép napot!
Edit

1016
olívaolaj 3 ek
póréhagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
csiperkegomba 500 g
bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 200 g
zöldspárga 500 g
paradicsom 3 db
virsli 420 g
rukkola 100 g
feta sajt 250 g
habtejszín 250 ml
hosszúmetélt 750 g
napraforgó olaj 1 ek
paradicsom 1 kis db
rukkola 3 dkg
snidling 0 ízlés szerint
salátakeverék 5 dkg