Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás-sajtkrémes lepény

Spárgás-sajtkrémes lepény
Spárgás-sajtkrémes lepény
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, de finom reggeli/vacsora ötlet, ami nem csak spárgával, de spenóttal, reszelt répával, de brokkolival is nagyon finom! :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A langyos vizet összekeverjük a cukorral és az élesztővel, és a liszthez öntjük.
  2. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk az olajat és a sót.
  3. Sima, egynemű tésztává gyúrjuk, és kb. 30 percig pihentetjük.
  4. Miután a tészta megkelt, tepsibe nyújtjuk.

Feltét

  1. Tetejére jön a sajtkrém, arra a zöld spárga szára (kemény végét és a csúcsát letörtem, és 2-3 percre forró vízben főztem előtte) és két tojás (ráütve, mintha tükörtojást csináltam volna).
  2. Tetejét egy pici sóval szórjuk meg, majd sütőbe tesszük 180 fokra.
  3. Amikor a tojás már majdnem megsült rajta, rászórjuk a spárgák csúcsát (ez a része szinte nem is igényel hőkezelést, annyira zsenge) és egy kis reszelt sajtot.
  4. Amikor a tészta széle megpirul, és a sajt is rendesen ráolvad, késznek nyilvánítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 644
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sós pite, spárgás pite, zöldséges pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

360
finomliszt 30 dkg
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 7 g
1 kávéskanál
napraforgó olaj 3 ek
krémsajt 10 dkg
zöldspárga 1 csomag
tojás 2 db
0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg