Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás-sonkás lasagne

Spárgás-sonkás lasagne
Spárgás-sonkás lasagne
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Lajos Mari receptjei között találtam. Nagyon megtetszett, mert  a zöldspárgát nagyon szeretem. És mondhatom, hogy nagyon finom. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 149 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgákat megtisztítjuk. A citromlével, porcukorral, sóval feltesszük főzni az alaposan megmosott spárgákat. Kb. 7-8 percig főzzük. Leöntjük róla a forró vizet, és hideg vízzel leöblítjük. A spárga fejét (kb. a szár felénél) levágjuk. A szárakat botmixerrel pürésítjük.
  2. 8 dl tejet a kakukkfűlevelekkel, oregánóval, szerecsendióval, sóval, borssal, felforraljuk. Közben a maradék 2 dl tejet kikeverjük az étkezési keményítővel. Közben a parmezánt is lereszeljük. A felforrt tejet besűrítjük a kikevert étkezési keményítővel. Belekeverjük a pépesített spárgát, majd belekeverjük a sajt felét.
  3. A sonkát és a kicsumázott, megmosott paprikát kockákra vágjuk.
  4. Egy tűzálló tepsit kivajazunk. Belekenünk egy réteget a spárgás mártásból. Kirakjuk a lasagne tésztalapokkal. Majd megint a spárgamártás következik. A spárgafejekből félreteszünk a tetejére, a többit elosztjuk a mártáson a sonkával és a paprikával. Erre megint tészta következik, majd a maradék spárgamártás. Erre elrendezzük a félretett spárgafejeket. Megszórjuk a maradék parmezánsajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
  5. Pár percet pihentetjük az aranybarnára sült lasagne-t, majd kockára vágva melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 204
elküldve: 2
receptkönyvben: 11
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spárgás lasagne, zöldséges lasagne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

487
zöldspárga 1.5 kg
lasagne tészta 25 dkg
tej 1 l
étkezési keményítő 7 dkg
parmezán sajt 12.5 dkg
kápia paprika 1 közepes db
főtt sonka 20 dkg
vaj 1 dkg
citromlé 3 ek
porcukor 1.5 dkg
kakukkfű 2 szál
oregánó 1 kk
bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
szerecsendió 0.5 teáskanál