Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás tagliatelle toscan módra

Spárgás tagliatelle toscan módra
Spárgás tagliatelle toscan módra
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Őszinte leszek, amikor tombol a meleg odakint, nagyon nehéz rászánnom magam, hogy a konyhában tüsténkedjek. De mivel nem kifejezetten bírom ki 4-5 napnál tovább fakanál nélkül, igyekszem mindig finom, de egyszerű ételeket az asztalra varázsolni.

Ilyen ez a tésztaétel is, melyet a Toscan utamon tanultam meg, amikor a Delimano jóvoltából 1 hetet Chianti tartományban tölthettem egy főzőkurzuson.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát bőven sós vízben feltesszük főni, és "al dente"-re főzzük.
  2. Közben a spárgákat apró darabra vágjuk úgy, hogy a csúcsait kb. 2,5 cm nagyságúra hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát apró darabokra vágjuk.
  3. A hagymát az olajon elkezdjük párolni, s amikor már üveges, beletesszük a fokhagymát. 1-2 perc után, amikor a fokhagymának már érezzük az illatát, beletesszük a spárgadarabokat, és hozzáadjuk a sima vizet, s kb. 15 percig pároljuk, amíg meg nem puhul a spárga szintén "al dente"-re (ez spárgától is függ, lehet több és kevesebb is mint 15 perc, a lényeg, hogy megpuhuljon).
  4. Amikor már szinte teljesen készen van, hozzáadjuk a tejet és az 1 dl főzőlevet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, s pár perc alatt krémesre sűrítjük.
  5. Ekkor beletesszük a tésztát - amit nem öblítünk le, mert akkor lemossuk róla a sót -, 1-2 percig a tűzön összeforgatjuk, s tányérra tesszük. Megszórjuk ízlés szerint reszelt parmezánnal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 295
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldspárgás tészta, toszkán zöldséges tagliatelle, fokhagymás tészta spárgával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

725
zöldspárga 0.5 kg
fokhagyma 1 gerezd
tej 1 dl
víz 0.5 dl
parmezán sajt 20 g
lila hagyma 1 közepes fej
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tagliatelle 25 dkg