Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgasaláta hollandi mártással

Spárgasaláta hollandi mártással
Spárgasaláta hollandi mártással
16 perc / előkészület: 10 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hollandi mártás a spárga remek kísérőnek bizonyult, így saláta formájában is elkészíthetjük. A salátához az eltördelt fej felőli spárgasípokat használjuk. (Az egész spárgasípok két végét megfogva meghajlítjuk, pont a megfelelő helyen fog eltörni.) A megmaradt alsó részből készíthetünk levest, mártást, felfújtat. A zöld színű spárga nekem valahogy jobban ízlik, ha jó zsenge, pucolni sem szükséges, legfeljebb csak az alsó részét.

hozzávalók / 4 adag

A spárga salátához

A hollandi mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az eltördelt fej felőli spárgasípokat forrásban lévő enyhén sós, cukros vízben 5-6 percig főzzük. (Maradjon roppanós a spárga.)
  2. Ezt követően a spárgát egy hideg vízzel megtöltött tálba szedjük, majd lecsöpögtetjük és konyharuhára vagy papírtörlőre szedve leitatjuk a nedvességet és egy tálra rakosgatjuk.
  3. Közben megfőzzük a tojást, majd megpucoljuk.
  4. A szalonnát csíkokra szeleteljük és kiolvasztjuk a zsírját, majd kicsit megpirítjuk.
  5. A spárgát meglocsoljuk hollandi mártással, megszórjuk szalonnapörccel és félbevágott főtt tojással tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 803
elküldve: 3
receptkönyvben: 221
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

meleg spárgasaláta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildikeszabo
Auringonkukka / ildikeszabo Fri, 2012-06-01 19:44

Ma megcsináltam és nagyon finom volt! Én még felturbóztam az egészet egy kis csirkemellel és csodálatosan harmonizáltak az ízek! Köszi a receptet!

463
zöldspárga 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
főtt tojás 2 db
tojássárgája 3 db
vaj 10 dkg
fehérborecet 0.5 dl
négyszínű bors 1 teáskanál
babérlevél 1 db
salottahagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint