Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spekulatius

Spekulatius
Spekulatius
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 

 

 

 

Németországban a spekulatius egy nagyon kedvelt karácsonyi sütemény. Eredetileg fa spekulatius-formákban formázzák, de nekem sajnos nem állt rendelkezesemre spekulatius-forma, úgyhogy csak egyszerű karácsonyi formákat szúrtam ki.





hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és lisztezett munkalapon sima tésztává gyúrjuk.

  2. A tésztát fóliaba csomagoljuk, és egy időre hidegre tesszük.

  3. A tésztát adagonként lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, és különböző formákkal kiszúrjuk.

  4. Az aprósüteményeket sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.

  5. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

 





  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 074
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

német karácsonyi sütemény, német mézeskalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viljalex
Viljalex Sat, 2014-11-22 22:26

Szia! Szerinted meddig áll el? Karácsonyi ajándék lenne.... Köszi!

thinuviel
thinuviel Thu, 2011-12-22 23:49

Szóval elkészült! Legközelebb kicsit több fűszert teszek bele, de finom! Ámde! Szóval... zöld lett! Az úgy volt, hogy 2 csepp, dupla adag 4 csepp keserűmandula aroma... Nah, belezuttyant fél üveg. Aham, csak éppen színezett volt az aroma! Jót röhögtünk, de a gyereknek tetszik! És finom, az a lényeg!

thinuviel
thinuviel Thu, 2011-12-22 18:33

Imádom ezt a német / németalföldi karácsonyi finomságot, úgyhogy most nekiállok én is a sütésnek! Mondjuk dupla adaggal indítok, ismerve a gyermekem keksz-pusztító hajlamait. Kíváncsian várom a végeredményt!

210
finomliszt 250 g
sütőpor 1 tk
cukor 125 g
vaníliás cukor 1 csomag
keserűmandula aroma 2 csepp
fahéj 1 késhegynyi
kardamom 1 késhegynyi
koriander 1 késhegynyi
1 csipet
tojás 1 db
vaj 100 g
mandula 50 g