Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spekulatius tallérok

Spekulatius tallérok
Spekulatius tallérok
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom aprósütemény az adventi asztalra. Ebből az adagból 30 darab aprósütemény lett.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tőzegáfonyát apróra vágjuk.
  2. A vajat a kétféle cukorral, sóval és a fűszerkeverékkel krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a tojást és a tejfölt.
  3. Hozzáadjuk a sütőporral és a mandulával elkavart lisztet, és sima tésztává dolgozzuk.
  4. A tésztából dió nagyságú golyókat formázzunk, enyhén ellapítjuk, sütőpapírral kibélelt tepsikbe rakjuk. Megszórjuk a tőzegáfonyával, enyhén belenyomkodjuk az áfonyát a tésztába.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 844
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

áfonyás keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

262
aszalt gyümölcsök 50 g
vaj 75 g
cukor 125 g
vaníliás cukor 1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék 8 g
1 csipet
tojás 1 db
tejföl 1 ek
finomliszt 100 g
mandula 75 g
sütőpor 0.5 tk