Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót fokhagymával, chilivel és fenyőmaggal

Spenót fokhagymával, chilivel és fenyőmaggal
Spenót fokhagymával, chilivel és fenyőmaggal
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spenótot köretként tálaltam halhoz, de csirkéhez is el tudom képzelni.
A recept Gordon Ramsay könyvéből származik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Széles serpenyőben olívaolajon a fokhagymát megpirítjuk a fenyőmaggal és az apróra vágott chilivel. Addig sütjük, amíg a fenyőmag aranyszínű nem lesz.
  2. Hozzáadagoljuk a megtisztított, megmosott spenótleveleket.
  3. Átforgatjuk, jól megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 521
elküldve: 3
receptkönyvben: 285
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Fokhagymás-chilis-fenyőmagos spenót

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Tue, 2013-05-14 15:28

hasonlóan készítik Olaszországban is, tökéletes akár grillezett ételek mellé is. Én pl. ma csirkéhez készítem...

Amerelly
Amerellina / Amerelly Mon, 2012-06-04 07:38

Kedves Beácska!

Nagyon örültem a receptednek, végre egy tejszín nélkül (mivel azt nem annyira bírom, plusz most még paleón is vagyok)!! Sajnos nem volt itthon chilipaprikám, de azt egyszerűen kihagytam és a többi hozzávalóval készítettem el. Fantasztikus lett, csináltam mellé egy kis resztelt májat és a kettő együtt (a máj kissé édeskés és a spenót kissé sós íze) tökéletesen kiegészítik egymást, fantasztikus harmóniát képeznek!

Köszönöm a receptet, máskor is elkészítem! Egyszerű, gyors és finom!

Amerelly

Amerelly
Amerellina / Amerelly Mon, 2012-06-04 07:40

u.i.: illetve 1-2 ek kókusztejszínt (Cocomas-t) adtam hozzá, amitől egy picit krémesebb lett, de a fenséges ízvilág megmaradt.

Kitty1975
Kitty1975 Wed, 2011-07-20 10:34

 Kipróbáltam a receptet (egyébként sült csirkéhez) és bátran ajánlom mindenkinek. A fokhagymát én nem vagdalom, hanem préselem és csili helyett én a végén citromot csorgattam rá. Ez a görögösebb változat. Mindkét módon finom.

153
fokhagyma 3 gerezd
chili 0.5 db
fenyőmag 50 g
spenót 750 g
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint