Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót krémleves

Spenót krémleves
Spenót krémleves
7 perc / főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még nyáron, egyik hazaút során Ausztriában az autópályán megállva, az egyik híres étterem-láncolat éttermében ettem ilyen levest. Olyan finom volt, persze nekem is nagyon jól esett :-), eldöntöttem, hogy fogok ilyet otthon is készíteni. Egészen hasonlóra sikeredett! Férjem szerint is, - jöhet máskor is! ;-) Megettük egyszerre, fincsi volt.

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot megforrósítjuk, levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a lisztet.
  2. A víz egy részét hozzáöntjük, és csomómentesre kikeverjük.
  3. Beleöntjük a tejszínt, a tejet, sózzuk, borsozzuk.
  4. Visszatesszük a tűzre és összeforraljuk. (Ha sűrűbb, mint szeretnénk, kevés vízzel hígithatjuk.)


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 15 675
elküldve: 3
receptkönyvben: 109
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Tejszínes spenót krémleves, parajkrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2012-04-17 20:12

Kedves NoSalty csapat!
Köszi a kiemelést. És amint látható, megérdemlik az efféle " nemszeretem " ételek, alapanyagok is a reklámokat :-))
Talán nagyobb népszerűséget kapnak... mert milyen vegyes " érzelmeket " váltanak ki??? :-)
Üdv. Nektek: Vicikó

180
spenót 400 g
víz 200 ml
főzőtejszín 200 ml
tej 500 ml
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint