Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót Mornay

Spenót Mornay
Spenót Mornay
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párolt spenót sajtszószban sütve. Feta vagy parmezán sajtot is használhatunk, és finomlisztből is készíthetünk kis vajjal sajtszószt. Saját ízlés szerint turbózhatjuk vagy ízesíthetjük. A lehetőségek vége határtalan. Húsok mellé köretnek vagy rizzsel fogyasztva is finom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A spenót gazdag vasban, A- B- K- vitaminban gazdag, és tartalmaz kalciumot és káliumot is. Magas és alacsony vérnyomás, vérszegénység és székrekedés ellen ajánlott a népi gyógyászatban. Csak nagyon nagy mennyiségben való fogyasztása gátolja a kalcium felvételét oxálsav tartalma miatt. Viszont aki C-vitaminnal együtt fogyasztja, ügyeljen a vese- és hólyagkőképződés lehetséges veszélyére.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, szárakat és vastag ereket kitépjük, és az egészet közepes tűzön megpároljuk 5-10 perc alatt.
  2. A sajtot lereszeljük, félretesszük. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  3. Közben a tejet feltesszük forrni.
  4. A tápiókalisztet csészében egy evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. Ha a tej már majdnem forr, a tápiókalisztet belekeverjük, és 5 perc alatt besűrítjük, állandó keverés mellett.
  5. Belekeverjük a sajtot.
  6. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a kurkumát és a lereszelt szerecsendiót.
  7. Egy kisebb jénaiba vagy tűzálló tálba helyezzük a spenótot, és ráöntjük a sajtszószt.
  8. 180 Celsius fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15x20x5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 255
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenót sajtszószban, sült spenót, párolt spenót sajtszószban sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

197
spenót 26 dkg
cheddar sajt 5 dkg
tej 2 dl
tápiókaliszt 1 csapott ek
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
kurkuma 1 késhegynyi
szerecsendió 1 késhegynyi