Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót pesto

Spenót pesto
Spenót pesto
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus, genovai recept szerint a pesto bazsalikomból készül. Egyre inkább elterjedni látszanak azonban a különféle variációk pestora: ma nem lepődünk már meg a petrezselyem pesto, koriander pesto és a rukkola pesto hallatán sem.
Bármilyen fűszernövényből vagy alapanyagból készítsük is, egy a lényeg: a sűrű állagú, aromadús végeredmény. Az én pesto variációm bébi spenótból készült. A pesto legkézenfekvőbb és legegyszerűbb felhasználási módja a pestos tészta. Ezen kívül készíthetünk még vele halas, szárnyas fogásokat és tehetjük szendvicsekre is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, szűrőben forró vízzel leforrázzuk és lecsöpögtetjük róla vizet. 
  2. A fokhagymát megpucoljuk, a fenyőmagot pedig szárazon felhevített serpenyőben illatosra pirítjuk. A spenóthoz hozzáadjuk a fenyőmagot, a fokhagymát és a parmezánt, botmixerrel pépesítjük és összekeverjük. Lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat is. Végül sóval és borssal ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 62 703
elküldve: 17
receptkönyvben: 819
elkészítve: 11/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szezon: tavasz
mikor: ebéd
konyha: olasz
adag: 4 főre

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katesz81
Katesz / katesz81 Sat, 2012-06-23 00:41

Jaj, ne haragudj, most latom csak, hogy mar volt egy hasonlo kerdes... elobb el kellett volna olvasnom minden kommentet :-) Bocs!

katesz81
Katesz / katesz81 Sat, 2012-06-23 00:41

Szia!

Nagyon jol hangzik, en is el fogom kesziteni! A kerdesem az lenne, hogy ha csinalok egy nagyobb adagot, akkor hogy kell tarolni es kb. meddig hasznalhato? Valaszodat elore is koszonom!

Udv,

Kati

makrela
makrela Wed, 2012-05-09 09:49

Szia! Elég sok spenótunk van és nem szeretném mindet a hagyományos módon lefagyasztva eltenni. Szerinted el lehet ezt a pestot tenni üvegben "télire"? Köszönöm!

petra
Petra / petra Wed, 2012-05-09 10:02

Szia Makrela,
Mindenképpen olívaolaj-réteggel zárnám a pesto tetejét, és hűtőben tárolnám. Így biztosan egy jó ideig eláll, de hogy a telet megéri-e, hát nem tudom, egy kisebb adaggal ki kell próbálni, és ha igen, jövőre nagyobb tételben is lehet:-).
Üdv
Petra

bakodi gyöngyi
bakodi gyöngyi Mon, 2012-04-09 22:09

Ma este főztem meg a frissen szedett spenótot.sajnálom ,hogy későn találtam rá erre a pestora. Most várnom kell 1 hetet hogy elkészíthessem :)) De elfogom készíteni.

petra
Petra / petra Mon, 2011-07-04 12:26

kedves Ezüstmaci,
nagyon örülök: annak, hogy ízlett, és a regisztrációdnak úgyszintén:-)
további kellemes sütés-főzést és böngészést a receptek közt
üdv
Petra

ezustmaci
ezustmaci Thu, 2011-06-30 16:16

Sok mindent főztem már az oldalról,de ez a recept késztetett rá hogy regisztráljak is.Mennyei....Imádom!

266
spenót 100 g
fenyőmag 25 g
olívaolaj 8 ek
parmezán sajt 8 dkg
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint