Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót saláta

Spenót saláta
Spenót saláta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy alternatíva, arra az esetre, ha éppen nem főzeléket szeretnénk készíteni a spenótból. Hipp-hopp összedobható ebéd vagy vacsora kerekedhet a spenótlevelekből, számtalan módon variálható, ki-ki ízlése szerint.
Én az alábbi összetevőkkel készítettem, melyektől olaszos beütést kapott a saláta.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Miután a spenótlevelek szárait lecsipkedtük, alaposan megmossuk a spenótot és megszárítjuk.
  2. A tojásokat megfőzzük: lábasba tesszük, hideg vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje, nagy lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és forrástól számítva 10 perc után levesszük a tűzről, hideg vizet engedünk rá. Rögtön megpucoljuk, és gerezdekre vágjuk.
  3. Miközben a tojást főzzük, egy serpenyőt szárazon felhevítünk, illatosra pirítjuk benne a fenyőmagokat, ha már szép aranyszínűek, kivesszük és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben, szintén szárazon, a pancetta szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk.
  4. Nincs más hátra, mint a spenótleveleket tányérra rendezni, ráhelyezni a tojást, a pancettát,  rászórni a fenyőmagot, és olívaolajjal permetezni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 670
elküldve: 4
receptkönyvben: 479
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csilla2111
Csilla2111 / Csilla2111 Thu, 2014-05-08 15:35

Kedves Petra,
A recept minden szempontból nagyon tetszik. Ha kipróbáltam, még ódák zengése is esélyes. Meglátjuk :)

vm2011
vm2011 Sat, 2012-07-07 16:52

kedves Petra!köszi a reggeli turmix ötletét!ki fogom próbálni:))) a sóskát nagyon szeretem és az idén először próbáltam a mángoldot is főzeléknek.
szia:m.

vm2011
vm2011 Mon, 2012-07-02 18:33

Petra!nagyon kedvelem a receptjeidet!ez az egyik kedvenc salátánk!az ismerőseink és a barátaink mindig meglepődnek,hogy nyersen is esszük a spenótot.ma is spenót a vacsora:)))

petra
Petra / petra Tue, 2012-07-03 14:07

Kedves VM2011,
Jól teszitek, egészséges is nagyon! Ahogy én mostanában fogyasztom a spenótot (szintén nyersen): egy nagy maréknyi spenótlevelet (de lehet sóskával, vagy mángolddal is) összeturmixolok egy banánnal, egy almával és egy kis vízzel. Finom is, lendületet ad reggel, és szuperegészséges. Próbáljátok ki, hátha rákaptok ti is:-)
Üdv
Petra

550
spenót 150 g
tojás 4 db
fenyőmag 2 ek
pancetta 10 dkg
olívaolaj 2 ek