Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót szuflé

Spenót szuflé
Spenót szuflé
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a spenótot, de csak főzelék formájában ettem eddig... Egy héten se maradhatott ki, friss kenyérrel vagy lágy tojással. Kicsit meguntam, így átvariáltam. Ez lett belőle, nagyon finom. Számomra nagyon fontos, hogy egy étel könnyű, mégis laktató legyen. Amúgy önmagában még az 500 kcal-t se éri el. Fogyókúrázók, lisztérzékenyek pedig kenyér nélkül nyugodt szívvel ehetik.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Fogyasszunk hozzá friss, teljes kiőrlésű kenyeret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon pirítsunk meg egy kis fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótót. A zöld szín megőrzéséhez használjunk fél teáskanál szódabikarbónát. Ízesítsük ízlés szerint a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a tejet.
  2. Válasszuk szét a tojásokat.
  3. A tojássárgákat adjuk a kihűlt spenóthoz.
  4. A tojásfehérjéket verjük föl kemény habbá, és keverjük bele a spenótot.
  5. Mielőtt betolnánk az előmelegített sütőbe, szórjunk rá felkarikázott mozzarella sajtot.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 895
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárgatulipán

Mióta szakács: 2011.05.08.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos spenót mozzarellával, spenótos-mozzarellás felfújt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Starflower
Starflower Fri, 2017-04-28 14:48

Hú, köszönöm szépen a receptet! Nagyon-nagyon finom lett. :o) A fénykép csalóka. Az ízvilág és ez a szuflésított spenót nagyon különleges eredményt ad. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Nekem nagyon megemelkedett a sütőben, valószínű, hogy a szódabikarbóna is közre játszik és jóval melírozottabb lett, mint a fényképen, attól, hogy jól felvertem a habot és nem esett össze akkor sem, amikor összekevertem a spenóttal. És tényleg kell rá a sajt is. Legközelebb parmezánt is teszek a tetejére. :) Egy egész kerámiatortaformába bele tudtam önteni, így lett belőle egy szuflétorta.

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Mon, 2011-11-07 14:37

Kedves Sárgatulipán!
Nagyon jól sikerült. Mirelitből csináltam teljesen vad fűszerezéssel (rómi kömény, szegfűbors, petrezselyem). Remek lett, nagy siker volt.

szépróza
szépróza / szépróza Wed, 2011-06-15 12:48

Kedves Sárgatulipán,

ez egyszerűen fenomenális. megérte másfél órán keresztül tisztogatni a spenótot :-)

590
spenót 350 g
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
tej 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
szerecsendió 0 ízlés szerint
tojás 2 db
mozzarella 100 g